Rangschikking van de beste apps voor het leren van Engels

We leven in een wereld waarin het leren van de Engelse taal onmisbaar is geworden, niet alleen vanuit een scholastisch oogpunt, maar ook vanuit een professioneel en sociaal oogpunt. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u op reis moet naar een vreemd land en dat u basisinformatie moet vragen zoals de routebeschrijving, wat er te zien is of de beste restaurants waar u kunt genieten van traditionele plaatselijke gerechten. Stelt u zich ook eens voor dat u te maken krijgt met potentiële buitenlandse klanten en met hen moet kunnen communiceren in slechts een paar eenvoudige zinnen zonder voortdurend een tolk nodig te hebben voor zowel geschreven als gesproken communicatie.

Finitief, als u een fervent filmmaker bent en nooit de nieuwste internationale tv-series mist, kan Engels leren een geweldige manier zijn om nog meer in de sfeer van de personages te komen en nog meer te genieten van de prestaties van uw favoriete acteurs. Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe het leren van Engels vandaag de dag alleen maar gunstig kan zijn voor uw opleiding. Wat ons echter vaak tegenhoudt, is de beperkte beschikbaarheid van zowel tijd als geld. Daarom zijn er in de loop der jaren apps ontwikkeld die het leren van Engels een stuk makkelijker, leuker en vooral moeiteloos maken. Laten we eens kijken wat de beste apps zijn om Engels te leren.

Duolingo

Laten we meteen beginnen met de app die misschien wel het meest geschikt is om Engels vanaf nul te leren.We hebben het over Duolinguo, een app waarmee je zonder al te veel moeite Engels kunt leren, mede dankzij de vele dagelijkse lessen die een paar minuten tot maximaal zo’n vijftien à twintig minuten duren.

Wat Duolinguo echt veelzijdig maakt, is het feit dat het is opgebouwd als een spel. Elke module is ontworpen met een reeks quizzen aan het eind waarvan een eindtoets zal worden gegeven. Het behoeft geen betoog dat het slagen voor de eindtoets u vervolgens een niveau hoger brengt en u aanmoedigt om nieuwe doelen en resultaten te bereiken. Duolinguo is ook perfect voor wie op zoek is naar een snelle toepassing om zijn taalvaardigheden te oefenen. Het is helemaal gratis.

Memrise

Een van de beste apps om talen te leren is Memrise, een interactieve en veelzijdige app die je aanmoedigt om les na les Engels te leren op een creatieve en onconventionele manier. Memrise is een interactieve en veelzijdige app die je aanmoedigt om Engels te leren op een creatieve en onconventionele manier. Ook hier kun je weer kiezen uit veel verschillende modules, en wat Memrise zo uniek maakt is het feit dat elke les is geschreven en ontworpen door veel gebruikers net als jij. Zo kunt u niet alleen de verbetering van uw taal testen, maar ook de stappen terugvinden van vele leerlingen die, net als u, dezelfde lessen en woorden uit het hoofd hebben geleerd. Ten slotte kunt u de lessen downloaden waarin u geïnteresseerd bent, zodat u zich kunt wijden aan het bestuderen van de taal waar dan ook, zelfs waar geen ontvangst is. Deze app is gratis in zijn uitgeklede versie of u kunt betalen voor minder dan €4 per maand.

Babbel

Van de apps om Engels te leren, is Babbel zeker de populairste en hoogst gewaardeerde. Babbel is de populairste en populairste van de apps om Engels te leren, en is ideaal voor wie de taal professioneel wil gebruiken. Het is intuïtief te gebruiken en perfect voor wie Engels vanaf nul wil leren, maar ook voor wie gewoon een opfrisser nodig heeft om zijn vaardigheden op peil te houden.

Net als de andere hierboven vermelde apps zijn de cursussen van Babbel onderverdeeld in modules op verschillende niveaus, van basis tot gevorderd. Het enige nadeel is dat er kosten aan verbonden zijn, behalve voor de eerste les van elke cursus.

De kosten variëren van maandelijks voor 9,95 euro tot halfjaarlijks voor 33,90 euro en jaarlijks voor 59,40 euro. Als u de prijzen echter hoog vindt, bedenk dan altijd dat u geld bespaart vergeleken met een face-to-face les met een privéleraar of in een taalschool.

Engels Luisteren

Deze applicatie is, in tegenstelling tot de andere, ontworpen voor diegenen die ten minste een basiskennis van het Engels hebben, d.w.z. vanaf niveau A2. Het is echter zeer goed ontworpen en is zeer geschikt voor het verbeteren van zowel begrijpend lezen als spreken.

In deze toepassing vindt u geen geschreven oefeningen of quizzen, maar veel BBC-radioprogramma’s en radiodrama’s om naar te luisteren. Deze programma’s zijn ook geplaatst op het door u gekozen niveau om u verder te begeleiden bij het leren van Engels en gaan vergezeld van nuttige ondertitels om u te helpen gesproken Engels te begrijpen. English Listening is volledig gratis, en als u op zoek bent naar een uitgebreidere cursus, ga dan zeker naar het BBC-portaal voor het leren van Engels.

Wlingua

Van alle apps om Engels te leren spreken, is Wlingua misschien wel de meest uitgebreide en meest stimulerende om te gebruiken. Het geheim? Het zijn de meer dan 600 lessen die zorgvuldig zijn voorbereid en onderzocht door leraren die u begeleiden bij het leren van Engels vanaf het basisniveau (A1) tot en met niveau B2.

Dit maakt Wlingua geschikt voor zowel degenen die voor het eerst met de Engelse taal in aanraking komen als voor degenen die een opfriscursus nodig hebben. Het wordt aanbevolen voor middelbare scholieren en universiteitsstudenten dankzij de “actieve toetsing”-modus, waarmee u dieper op onderwerpen kunt ingaan en woordenschat kunt onthouden.

Xeropan

Het enige wat je hoeft te doen is je registreren en je beginniveau invoeren. Net als Memrise is de basisversie van deze app gratis, maar als je het potentieel van wlingua ten volle wilt benutten, zul je de premiumversie moeten aanschaffen, die hier ook tegen een zeer redelijke prijs verkrijgbaar is.

Xeropan

Gamificatie en kunstmatige intelligentie zijn wat Xeropan uniek maakt onder de online apps voor het leren van Engels. De gebruiker wordt ondergedompeld in een avontuur door de tijd met Professor Max. Het doel is om punten te verzamelen door middel van oefeningen van verschillende soorten en zo de spelniveaus te overwinnen: een uitdaging binnen een uitdaging van het studeren van Engels. Van de voorgestelde oefeningen is de chat met de door kunstmatige intelligentie beheerde bot interessant: u kunt rechtstreeks schrijven of de stem opnemen en de automatische transcriptie gebruiken. De gesprekspartner kan coherent reageren en zo verschillende situaties simuleren, zoals het inchecken in een hotel, het reserveren van een taxi of het bestellen in een bar. De app is hier beschikbaar als gratis versie of met een pro-abonnement.

Leren van Engelse grammatica

Hier is nog een app die je niet kunt missen voor je studie Engels. Learning English Grammar van de British Council biedt u meer dan 1000 dagelijkse grammaticavragen en vele andere interactieve activiteiten zoals quizzen, luisteren naar radioprogramma’s, video’s en ander leermateriaal om het leren van Engels gemakkelijk en leuk te maken, verdeeld in niveaus van basis tot beginner tot gevorderd. Learning English Grammar is gratis beschikbaar op Google Play en online op de website van de British Council. Test jezelf!

Reverso Vertaler

Wil je op reis gaan en spreek je helemaal geen Engels? Moet u een tekst lezen of een e-mail schrijven en hebt u een eenvoudige en onmiddellijke hulp nodig? Reverso Vertaler is de ideale oplossing voor deze en andere behoeften. In tegenstelling tot meer bekende en geciteerde toepassingen zoals Google Translate of Lexilogos, kunt u met Reverso Translator niet alleen de meest uiteenlopende zinnen vertalen op een precieze en nauwkeurige manier, maar ook de zin extrapoleren uit zijn context, dankzij de vele voorbeelden die elk verband houden met een welomschreven gebied of scenario.

Dit maakt Reverso Translator een waardevol hulpmiddel voor zowel middelbare scholieren en universiteitsstudenten die op zoek zijn naar een ondersteuning bij het doornemen van de lessen, als voor professionals en reizigers die op zoek zijn naar een eenvoudige, duidelijke en altijd beschikbare toepassing. Een waardevolle metgezel voor avonturen die er waarschijnlijk niet in zal slagen zinnen en teksten op een inadequate manier te vertalen.

Rosetta Stone

Rosetta Stone is meer dan een applicatie. Het is een waar instituut van online Engels onderwijs. De naam van deze app is emblematisch en herinnert natuurlijk aan de Steen van Rosetta die aan het eind van de 18e eeuw in Egypte werd gevonden en in de 19e eeuw werd vertaald door de Franse archeoloog en egyptoloog Chapollion. Rosetta Stone is al meer dan twintig jaar de beroemdste en meest gebruikte methode om talen te leren en wordt met succes gebruikt door bedrijven als Fender, Calvin Klein, TripAdvisor en zelfs NASA.

Wat duizenden gebruikers en bedrijven dagelijks waarderen aan deze toepassing, is de onmiddellijkheid van het gebruik van de app en de eenvoudige en duidelijke instructies die ervoor zorgen dat u zich vol vertrouwen zelfs binnen de website kunt bewegen. Het geheim is de Engelse taal te onderwijzen met alleen de Engelse taal. Zo kan uw oor wennen aan het horen van Engelse woorden, en veel beelden begeleiden uw lessen en leiden u door zelfs de moeilijkste woorden. Dictionary Pro

Hier is nog een online woordenboek dat een must-have is voor je Smartphone.

Dictionary Pro

Dictionary pro richt zich, in tegenstelling tot de andere apps hierboven, op het leren van woordenschat en is ideaal als je achilleshiel de uitspraak is en je die graag wilt verbeteren. Tot slot is het ideaal voor lange reizen dankzij de offline-mogelijkheid.

Open Language

Open Language is een complete applicatie waarmee zelfs de meest beginnende leerling Engels kan leren op elk niveau, van basis A1 tot expert C2-niveau. Het is bijzonder geschikt voor professionals omdat het volledige modules zakelijk Engels bevat, evenals Engels voor reizen en Engels voor het dagelijks leven. Tot slot vindt u naast de gebruikelijke modules vele diepgaande hoofdstukken die u in staat stellen uw studie van de Engelse taal verder te consolideren.