Ingram Micro presenteert nieuwe webshop

De distributeur Ingram Micro heeft een grootscheeps herontwerp van zijn webshop ondergaan. Het herziene e-commerce-platform zal in de toekomst met verdere functies worden aangevuld. Hieronder valt bijvoorbeeld een geautomatiseerd RMA-proces.

Webshops zijn niet slechts een middel om een doel te bereiken, maar moeten klanten zo veel mogelijk gemak bieden bij het winkelen en hen zo een positieve ervaring bieden. Onder deze premisse heeft de in Dornach gevestigde distributeur Ingram Micro zijn e-commerce platform volledig vernieuwd. De nieuwe vormgeving met een duidelijke, overzichtelijke structuur is bedoeld om intuïtief te kunnen navigeren. Een zoekfunctie, die snel precieze resultaten moet opleveren, ondersteunt de vakhandel bij het zoeken naar producten.

Door middel van de webshop van Ingram Micro hebben partners van het bedrijf toegang tot een breed ICT-portfolio met producten van meer dan 350 fabrikanten. De beschikbaarheid en de prijzen worden in real time weergegeven. Bovendien is het mogelijk om verschillende winkelmandjes voor verschillende eindklanten te creëren. De distributeur zal het platform uitbreiden “met nog meer krachtige functionaliteiten, die het ook voor onze klanten gemakkelijker moeten maken om zaken te doen”, kondigt Klaus Donath, Executive Director Sales & Business Enablement bij Ingram Micro, aan. Op de agenda staat onder meer een geautomatiseerd RMA-proces, dat dit kwartaal moet worden ingevoerd.

Voor vragen over de nieuwe webwinkel is de supportlijn van de distributeur telefonisch bereikbaar op 089/4208-1599 of per e-mail.