Wat gebeurt er als je een volger verwijdert van Instagram

Het verwijderen van een volger van Instagram is heel eenvoudig. Maar wat gebeurt er als je een volger verwijdert? Is er een manier om dit op te merken of krijg je een melding?

Als je een openbaar profiel op Instagram hebt, kan iedereen je volgen en je posts en stories zien. Zelfs gebruikers en mensen waarvan we wensen dat ze ons niet volgden. Om dit te voorkomen, moeten we twee wegen bewandelen: ten eerste, het Instagram-account privé maken, zodat alleen degenen die we “accepteren” toegang hebben tot onze inhoud; ten tweede, opruimen en ongewenste volgers verwijderen.

Het verwijderen van Instagram-volgers is een vrij snelle en eenvoudige operatie. Het enige wat u hoeft te doen is in te loggen op uw profiel, naar uw persoonlijke ruimte te gaan (door op het gestileerde icoontje met de halve borst te klikken) en vervolgens op het aantal volgers te klikken. Binnen enkele ogenblikken opent de lijst met accounts die u volgen: klik op het pictogram met de drie puntjes en kies Verwijderen. Het verwijderen van ongewenste Instagram-volgers is een kwestie van seconden – een grondige profielschoonmaak neemt slechts enkele minuten in beslag.

Maar wat gebeurt er als je een Instagram-volger verwijdert? Zal de rekening een notificatie ontvangen? Is er een manier om te merken dat ze niet langer in de lijst van onze ‘volgelingen’ staan? Laten we daar samen achter komen.

Als ik iemand van Instagram verwijder, krijg ik dan een melding?

Nee. Als je een volger op Instagram verwijdert, stuurt het sociale platform geen automatische meldingen naar de andere gebruiker.

Blijft het verwijderde profiel mijn posts en Stories zien?

Als je een volger hebt verwijderd, verschijnen de foto’s, video’s en Stories die je op je profiel plaatst niet meer automatisch op hun wall. Tenzij je een privéprofiel hebt, zal een verwijderde volger nog steeds berichten en verhalen kunnen zien door gewoon in te loggen op ons profiel. Van daaruit kunnen ze ons ook weer volgen, waardoor onze “inspanningen” in feite zinloos worden.

Kan ik hun berichten en verhalen blijven zien?

Ja. De verwijdering van volgers is “eenzijdig”: als u zijn profiel volgt, blijft u dat doen zoals in het verleden. Het is anders als je een geblokkeerde gebruiker bent: de inhoud van de persoon die je volgde verdwijnt van je tijdlijn, net zoals de jouwe van hun muur verdwijnt.

Wat gebeurt er met berichten?

Als je een actieve chat hebt met de gebruiker die uit je volgers is verwijderd, hoef je je geen zorgen te maken. Het gesprek blijft in de DM-map staan en we kunnen berichten blijven uitwisselen alsof er niets is gebeurd.

Hoe kom je erachter of iemand jou uit zijn volgers heeft verwijderd

Als je twijfelt of iemand jou uit zijn “volgers”-lijst heeft verwijderd, kun je daar in een handomdraai achter komen. Zoek gewoon naar hun gebruikersnaam, ga naar hun profiel en kijk of ze een ‘Volg’ of ‘Volg al’ knop hebben. In het eerste geval bent u verwijderd; in het tweede geval staat u nog steeds in zijn volgerslijst.