Computacenter breidt vestiging Kerpen uit

Het systeemhuis Computacenter breidt zijn aanwezigheid in Kerpen bij Keulen uit. Naast een nieuw Duits hoofdkantoor heeft het Britse bedrijf er een logistiek en integratiecentrum geopend met bijna 30.000 vierkante meter ruimte.

Sinds 2003 is de naam Computacenter nauw verbonden met de stad Kerpen. Het Britse systeemhuis opende daar gisteren zijn nieuwe Duitse hoofdkwartier. Het nieuwe gebouw biedt 600 werknemers ongeveer 8.200 vierkante meter kantoorruimte. Bovendien heeft de IT-specialist op de locatie in het Rijnland een zogenaamd integratiecentrum met een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante meter in gebruik genomen. Naast uitgebreide opslagcapaciteit biedt het gebouw ook de technische mogelijkheden voor het configureren van verschillende IT-producten, zoals servers, opslagsystemen, netwerkcomponenten of werkstationapparatuur.

Met de investeringen in het hoofdkantoor in de regio Keulen wil de dienstverlener de voorwaarden scheppen voor verdere groei. Vanuit Kerpen “kunnen we IT-diensten op maat aanbieden voor heel Europa,” verklaart Reiner Louis, management woordvoerder bij Computacenter Duitsland. Het integratiecentrum stelt het systeemhuis in staat het hoofd te bieden aan de snel toenemende vraag naar productlevering en configuratiediensten, voegt hij eraan toe. “We beschikken nu over de nodige flexibiliteit voor individuele klantoplossingen en diensten, tot en met onderhoud, reparatie en recycling.”

Computacenter Duitsland is voortgekomen uit het in Kerpen gevestigde systeemhuis Compunet, dat de Britten begin 2003 hebben overgenomen. Het bedrijf, dat in 1984 werd opgericht, behoorde inmiddels tot het Amerikaanse concern General Electric (GE).