Hoe het belprobleem op Android op te lossen

Als uw Android-smartphone u niet meer laat bellen, kunnen er verschillende redenen zijn. Dit is wat u moet doen

Oproepen ontvangen op uw smartphone is een van de eenvoudigste, meest natuurlijke en frequente activiteiten in onze dag. En in theorie zou dat geen problemen mogen opleveren, want smartphones zijn tenslotte telefoons en worden als zodanig gebruikt om te bellen.

Als u niet meer tevreden bent met uw Android-smartphone, kunt u overwegen een nieuw toestel te kopen op afbetaling bij een van de volgende providers:

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat wanneer we worden gebeld en de klassieke veegbeweging maken om op te nemen, het resultaat heel anders is dan we hadden verwacht: in plaats van de oproep te beantwoorden, bevriest de smartphone soms en kunnen we de beller niet te pakken krijgen. Soms is de communicatie daadwerkelijk begonnen, waarbij onze stem door de beller wordt gehoord, maar wij de woorden van de beller niet kunnen horen. Soms gebeurt dit ook niet: het gesprek wordt, ondanks de veeg, niet aangenomen. Hoe los je het probleem van oproepen op Android-smartphones op?

Oproepprobleem op Android: nemen we wel goed op?

De eerste vraag die je jezelf paradoxaal genoeg moet stellen, is of je wel het juiste gebaar maakt om de telefoon op te nemen: niet alle Android-toestellen vereisen namelijk hetzelfde gebaar. Sommige vereisen een opwaartse veegbeweging, andere een rechtse, en nog andere tikken gewoon op het groene handset-pictogram. Het uitproberen van alle mogelijke methodes is daarom essentieel om te begrijpen of we echt een belprobleem hebben op Android. Op Samsung-smartphones kunt u ook de optie inschakelen (of uitschakelen, als het een probleem is) om oproepen met één tik te beantwoorden: dit kunt u vinden onder Instellingen > Toegankelijkheid > Single Tap Mode.

Bellen probleem op Android: is de SIM het probleem?

Als we een probleem hebben met bellen op een Android-smartphone, zijn er twee mogelijke oorzaken: de SIM of de telefoon is defect.

Om te controleren of de SIM defect is, kunnen we deze verwijderen en vervolgens opnieuw plaatsen, of de vliegtuigmodus een paar minuten aan- en vervolgens uitzetten. Hoe dan ook, de telefoon zal de SIM-leesservice opnieuw initialiseren, en als er eerder een probleem was, zou alles opgelost moeten zijn.

Belproblemen op Android: zit het probleem in de telefoon?

Als het geen SIM-probleem is, is het hoogstwaarschijnlijk de fout van de Android-smartphone dat we geen oproepen kunnen ontvangen. De eerste poging is om de telefoon opnieuw op te starten en te kijken of het probleem zich blijft voordoen. Er kan ook een storing zijn in de Telefoon-app, die soms wordt opgelost door de cache van de app te wissen. Ga naar Instellingen > Apps & Meldingen, zoek en open de Telefoon app en kies “Opslagruimte en cache”. Hier hebben we de mogelijkheid om de cache te wissen.

Als dat niet genoeg is, kunnen we ook proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren of, als er een nieuwere versie van de app is, deze bij te werken in de Play Store. Tot slot, als onze smartphone uit de fabriek komt met een aangepaste telefoon app, kunnen we deze verwijderen en in plaats daarvan de standaard Android app installeren.