Gmail

Gmail is een gratis, op zoekopdrachten gebaseerde e-mailservice (webmail) die overal ter wereld toegankelijk is via een webbrowser, zolang er een internetverbinding is. Gmail werd voor het eerst geïntroduceerd door Google in 2004 en er kwamen beperkte testaccounts beschikbaar in 2005. Volgens Statista heeft de Gmail-service van Google 900 miljoen actieve gebruikers wereldwijd (jan-mei 2015).

Gmail Inloggen

Om toegang te krijgen tot een Gmail-account, moeten gebruikers zich eerst registreren om één Google-account te maken om toegang te krijgen tot meerdere Google-services. Op de aanmeldingspagina voor Google-accounts wordt u gevraagd persoonlijke gegevens in te voeren, zoals uw naam, locatie, geboortedatum en mobiel nummer.

Nadat u een account heeft aangemaakt, voert u eenvoudig de URL van de Gmail-website in het adres of locatieveld van de browser in (https://mail.google.com/) en gebruik het Gmail-account door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Gmail mogelijk gemaakt door zoeken

De ruggengraat van Gmail is een krachtige Google-zoekmachine die snel elk bericht vindt dat een accounteigenaar ooit heeft verzonden of ontvangen. Wanneer Gmail een e-mail weergeeft, worden automatisch ook alle antwoorden op die e-mail weergegeven, zodat gebruikers een bericht kunnen bekijken in de context van een gesprek. Er zijn geen pop-ups of niet-gerichte banneradvertenties in Gmail, die relevante tekstadvertenties en links naar gerelateerde webpagina’s naast e-mailberichten plaatst.