Hoe Netflix te kijken op uw tv

Netflix is een van de populairste platforms voor het bekijken van streaming films en tv-series. Je hoeft je alleen maar te abonneren om te genieten van een breed scala aan content op verschillende apparaten: smartphones, tablets, desktop- en mobiele computers, en natuurlijk je tv.

In veel huishoudens heeft Netflix de klassieke tv-zenders vervangen: je kunt op elk moment van de dag films en tv-series kijken, zonder te hoeven wachten op je afspraak ’s avonds. De beste manier om Netflix te kijken is echter via de tv, of u nu ontspannen op de bank of in bed ligt. Helaas weet niet iedereen hoe hij Netflix op zijn tv moet instellen, vooral als de tv niet slim is en geen apps ondersteunt. Gelukkig zijn er tal van oplossingen om Netflix op uw tv aan te sluiten. U hebt misschien al gehoord van Chromecast of andere dongles, maar er zijn ook oplossingen voor apparaten die geen HDMI-poort hebben. Hier leest u hoe u Netflix op uw tv kunt kijken.

Hoe Netflix kijken op een smart tv

De makkelijkste en meest directe manier om content te kijken is een smart tv, dat is een tv van de nieuwste generatie waarin u allerlei toepassingen kunt installeren, waaronder Netflix. Om dit te doen, sluit u gewoon uw tv aan op uw Wi-Fi-verbinding thuis en zoekt u naar de app in de zoekbalk. Als je het gevonden hebt, download het en start het op. Op het beginscherm, voer je gegevens in en je bent klaar.

Veel smart-tv’s die de afgelopen jaren zijn uitgebracht, hebben de Netflix-app al standaard geïnstalleerd, en er is een ad-hocknop op de afstandsbediening waarmee u rechtstreeks toegang hebt tot films en tv-series.

Netflix kijken met uw dvd-/Blu-Ray-speler

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een smart-tv te kopen, maar maak je geen zorgen: je kunt Netflix ook op andere manieren op je thuis-tv bekijken, bijvoorbeeld met een dvd-/Blu-Ray-speler. Natuurlijk moet je een speler kiezen die Netflix ondersteunt. Er zijn veel van dergelijke apparaten op de markt waarmee u ook andere videostreamingtoepassingen kunt bekijken, zoals YouTube of Amazon Prime Video. Deze apparaten hebben vaak een speciale afstandsbediening waarin ook een knop zit om direct toegang te krijgen tot Netflix.

Nadat u de speler hebt gekocht en in elkaar hebt gezet, moet u deze op uw tv aansluiten en verbinding maken met uw Wi-Fi-thuisnetwerk. Net als voorheen installeer je de app en ben je klaar voor een paar uur streaming entertainment.

Hoe Netflix kijken met Amazon Fire TV Stick

Nu gaan we het hebben over de stick die normaal gesproken wordt gebruikt om Amazon Prime Video te kijken, namelijk Amazon Fire TV Stick. Dit systeem bevat ook een Bluetooth-afstandsbediening, die de gebruikerservaring nog verbetert. Niet te vergeten dat er ook een 4K-versie van dit product is. Naast de twee bovengenoemde diensten kunt u ook andere videostreamingdiensten bekijken, zoals DAZN of Disney +, of naar muziek luisteren op Spotify of Amazon Music enzovoort.

Het toestel is gebaseerd op het Fire OS-systeem, d.w.z. Amazons aangepaste versie van Android. Installeren is heel eenvoudig: sluit het apparaat aan op de HDMI-poort van uw TV en voorzie het van stroom met de meegeleverde USB-kabel. Met de afstandsbediening kunt u de installatieprocedure volgen, die ook om een wachtwoord vraagt voor toegang tot Wi-Fi.

Om af te ronden moet u uw Amazon-gegevens invoeren en dat is het: u hebt toegang tot de verschillende apps. Sommige zijn voorgeïnstalleerd op het toestel, net als op een smartphone, maar u kunt er meer aan toevoegen tot 8GB beschikbaar is. Om Neflix te bekijken, hoeft u alleen maar de app te starten, uw inloggegevens in te voeren en u bent klaar om films, series en andere inhoud te bekijken.

Set Top Boxes voor het bekijken van Netflix op tv

Er zijn veel soorten set-top boxes (ook wel STB’s genoemd) op de markt. Het zijn kleine apparaten die op uw tv-toestel kunnen worden aangesloten en er, via een thuisverbinding, een slimme tv van maken, zo mogelijk zelfs met 4K-resolutie. Ze zijn zeer eenvoudig te gebruiken: sluit ze gewoon aan op uw tv via de HDMI-poort en vervolgens op uw Wi-Fi-thuisnetwerk. Het werkt op vrijwel dezelfde manier als de Amazon Fire TV Stick.

Veel settopboxen maken gebruik van het Android-besturingssysteem: ga gewoon naar de online winkel, zoek naar Netflix en installeer de app. Dat is het, je kunt beginnen met het kijken naar Netflix op je tv.

Netflix kijken op tv met Google Chromecast

Nu komen we bij een van de meest populaire oplossingen onder degenen die geen slimme tv hebben.

De Google Chromecast is een HDMI-dongle die voor minder dan €40 te koop is in elektronicawinkels.

Nadat u het apparaat hebt gemonteerd en verbonden met Wi-Fi, moet u de Google Cast-app installeren op uw smartphone of tablet en vervolgens de Chromecast instellen op uw tv. Op die manier fungeert het mobiele toestel als afstandsbediening en zendt het inhoud naar de TV. Wat Netflix betreft, moet u de app op uw mobiele apparaat installeren en van daaruit de gewenste inhoud starten.

Netflix op tv kijken met een console

Als u een gamer bent en thuis een console hebt, zoals PlayStation 3, PlayStation 4 en verschillende Xbox One-modellen, dan kunt u daar gebruik van maken om Netflix op tv te kijken.

Zet de console aan en bekijk het startscherm met alle geïnstalleerde apps. Als je dat nog niet gedaan hebt, download dan Netflix en start het op je TV. Voer uw inloggegevens in en sla ze op. Van nu af aan heb je altijd het platform icoontje om te selecteren met je controller. In een paar stappen heb je toegang tot de hele Netflix-catalogus.

Sluit je computer aan op je tv

Heb je een computer tot je beschikking? Zo ja, dan kunt u uw PC op uw TV aansluiten via een HDMI-poort. Wanneer u dat doet, wordt de inhoud op uw bureaublad automatisch overgebracht naar uw tv-scherm.

Toegang tot het Netflix-platform via uw browser, log in en u hebt het startscherm van het platform met alle inhoud klaar voor u op uw tv-scherm. U moet de muis bewegen, net zoals u dat doet wanneer u uw computer gebruikt, en een film of TV-serie selecteren die u wilt bekijken. Dit wordt op uw tv geprojecteerd.

Netflix kijken op tv zonder HDMI

De oplossingen die tot nu toe zijn gemeld, vereisten de aanwezigheid van een HDMI-poort in de tv. Niet alle apparaten hebben er een, dus moet je dit omzeilen door een HDMI naar SCART adapter te kopen. U kunt goedkope adapters vinden op e-commercesites voor iets meer dan 10 euro.

Het gebruik is heel eenvoudig: u steekt de adapter in de SCART-aansluiting, waardoor deze verandert in een HDMI-uitgang.

Deze oplossing kan vervolgens worden gebruikt in combinatie met de andere producten die we hebben genoemd, zoals de Chromecast, Amazon Fire TV Stick en andere. Het is een dubbele aankoop, maar wel één waarmee u een grote investering in een nieuwe smart tv voorkomt.