Friends, reünie opnieuw uitgesteld: hier is wanneer hij uitkomt

Omwille van de pandemie zijn de opnames opnieuw uitgesteld: fans van de tv-serie zullen nog moeten wachten om de volledige cast te zien

De laatste aflevering van Friends werd in de Verenigde Staten uitgezonden op 6 mei 2004, waarmee een echt tijdperk werd afgesloten: we hebben het over de beroemdste Amerikaanse tv-serie ooit, geliefd en gevolgd door miljoenen mensen over de hele wereld. De laatste aflevering werd alleen al in de VS door meer dan 52 miljoen kijkers bekeken.

De TV-serie werd ongeveer 10 jaar uitgezonden en wist ook het Italiaanse publiek voor zich te winnen. Het vertelde het verhaal van zes vrienden en buren in Manhattan. Het nieuws van de reünie van de cast heeft dan ook voor grote opwinding gezorgd bij de fans, die niet kunnen wachten om hun personages te zien babbelen en lachen zoals in de oude dagen. Vanwege de Covid-19 pandemie die in de VS voor grote ongerustheid zorgt, is het filmen echter verder uitgesteld tot een latere datum. De speciale aflevering wordt uitgezonden op het Amerikaanse streamingplatform HBO Max, maar komt zeker ook naar Italië.

Friends: waarom is het filmen uitgesteld?

Coronaviruscijfers in Amerika blijven zorgwekkend. Als gevolg daarvan heeft videostreamingplatform HBO Max besloten de opnames van de Friends-reünie uit te stellen. Het zou oorspronkelijk eind maart worden gefilmd in Warner Bros’ Theatre 24, de historische set van de show.

Het plotselinge uitbreken van de pandemie veroorzaakte echter de eerste stop, gevolgd door de huisvergrendeling die miljoenen mensen over de hele wereld heeft gedwongen naar huis terug te keren. David Schwimmer, die Ross speelt in de serie, onthulde in een interview dat het filmen was uitgesteld tot augustus 2020. Helaas heeft de nog steeds ernstige situatie in de Verenigde Staten HBO Max ervan overtuigd het filmen uit te stellen tot een latere datum. Volgens verschillende bronnen zal het pas in de herfst worden gefilmd.

De terugkeer van Friends: een speciale aflevering voor fans

Het wordt geen nieuw seizoen, noch een exclusieve aflevering, maar een echte special van ongeveer twee uur waarin de acteurs hun verhaal vertellen aan het publiek, dat zowel live als verbonden via streaming aanwezig zal zijn en terugdenkt aan de jaren die ze achter de camera hebben doorgebracht. We zullen dus de volledige cast van acteurs opnieuw kunnen zien: Jennifer Aniston (Rachel), David Schwimmer (Ross), Courteney Cox (Monica), Matthew Perry (Chandler), Matt LeBlanc (Joey) en Lisa Kudrow (Phoebe), samen met de makers David Crane en Marta Kauffman. Geen script dus, maar wel veel gepraat en herinneringen die de fans zullen vermaken en ze, in ieder geval in gedachten, mee terug zullen nemen naar de jaren negentig.

We zullen helaas moeten wachten, maar we bekijken het glas altijd halfvol, net als Jennifer Aniston die tijdens een interview enkele positieve woorden sprak: “Deze situatie geeft ons meer tijd om het nog spannender en leuker te maken dan het al zou zijn geweest. Dus kies ik ervoor om het glas halfvol te zien van het feit dat het is uitgesteld. We gaan toch nergens heen. Je komt niet van Friends af, het spijt me. Jullie gaan de rest van jullie leven met ons te maken krijgen, jongens.”

Vrienden kijken op Netflix

In Italië kun je Friends momenteel op Netflix kijken, het platform had de rechten tot 2019 gekocht zodat daarna de exclusiviteit recht over zou gaan op HBO Max, maar door de pandemie zou de deal niet door gaan. Dus wie nog geen kans heeft gehad om de cult-tv-serie uit de jaren 1990 te bekijken, heeft nog tijd: log in op Netflix en tik de titel in de zoekbalk. U wordt onmiddellijk naar New York gekatapulteerd in een wereld van geklets en gelach op de beroemde sofa in Central Perk of in het huis van de hoofdrolspelers.