3 series vergelijkbaar met I Never…

Als je gepassioneerd bent over het leven van tiener Devi, zijn deze drie series iets voor jou

I Never… is een tv-serie geproduceerd door Netflix die zeer goed is ontvangen door het publiek. De verhalen van de Indo-Amerikaanse tiener Devi hebben veel fans aan het lijntje gehouden in de eerste twee seizoenen op het platform. Terwijl we wachten om te zien hoe Non ho mai… evolueert in het langverwachte derde seizoen, zijn er meer komedieseries om naar te kijken.

De serie Non ho mai… is zo populair geweest bij het Netflix-publiek dat er geruchten zijn over een derde aflevering met de verhalen van Devi, gespeeld door Maitreyi Ramakrishnan. De verhalen draaien om deze jonge tiener die op het punt staat volwassen te worden. Devi heeft talent: ze heeft alles wat nodig is om op Princeton te komen, maar ze is ook een onruststoker die soms onaangenaam kan zijn. Zij wil haar sociale status veranderen, maar vrienden, familie en de emoties die zij voelt, maken dat niet gemakkelijk. Het geheim van deze serie zit hem in de humor van het verhaal en in het laten beleven van onmogelijke en onwaarschijnlijke situaties door de hoofdpersoon.

On My Block

Een andere originele Netflix-comedyserie met tieners in de hoofdrol is On My Block. De serie, die drie seizoenen op het platform te zien is, vertelt de verhalen van vier grappige en intelligente tieners die in een van de moeilijkste buurten van Los Angeles wonen en volwassen worden. De serie is grappig en hilarisch, maar slaagt er ook in een inzicht te geven in wat er gebeurt met “minder blanke” tieners uit verwaarloosde en minder prestigieuze buurten in grote steden, zoals in dit geval Los Angeles. Elk van de hoofdpersonen komt voor moeilijke keuzes te staan die de weg naar volwassenheid zullen plaveien.

Gilmore girls

Dit is een wat gedateerde serie, die in Italië bekend staat als “Una mamma per amica”. Een van de meest geslaagde verhalen over tieners. Centraal in het verhaal staat de relatie tussen Lorelai Gilmore en haar dochter Rory: de Gilmore-meisjes. Precies zoals in I Never… de hoofdpersoon volgt haar hart, doet wat ze van binnen voelt, maar krijgt dan spijt van de keuzes die ze maakt. Adolescentie is ook dit: jezelf uitproberen en begrijpen, zelfs door verkeerde beslissingen.

Vindbaar op Netflix met alle zeven geproduceerde seizoenen.

Ginny en Georgia

De tv-serie is een van de tien meest bekeken series op Netflix in deze 2021. Het platform heeft besloten, gezien het buitengewone succes van Ginny and Georgia, een tweede seizoen te produceren. Centraal in de verhalen in deze tienerkomedie staan een sprankelend 15-jarig meisje, Ginny Miller, en haar explosieve en eigenaardige moeder, de 30-jarige Georgia Miller. In het eerste seizoen verhuist de familie naar een lieflijk Amerikaans stadje in New England. De dialoog is levendig en humoristisch, maar dat hoort ook zo met een moeder van begin dertig, Georgia, en een dochter, Ginny, die vaak nuchterder en gewetensvoller kan zijn dan zij.