Efecte mikt op het Duitse kanaal

Een paar weken geleden lanceerde de cloud-softwareleverancier Efecte zijn eerste kanaalprogramma in de DACH-regio. Norman Rohde, Country Manager en Vice President bij Efecte, somt de eerste weken na de lancering op.

De Finse provider betrad de Duitse markt al in 2015 en heeft sindsdien ITIL4-certificering ontvangen voor alle 19 IT-servicemanagementprocessen. De digitalisering gaat vandaag sneller dan ooit tevoren. Het is dus een goed moment voor Efecte om de verkoop van zijn cloud-gebaseerde service management oplossingen in DACH agressiever te stimuleren met een kanaalprogramma.

ITB: Hoe is de lancering van het nieuwe kanaalprogramma verlopen?

Rohde:Kort nadat we in 2015 de markt hadden betreden, konden we belangrijke klanten en partners in de DACH-regio werven. Deze zullen nu ook deelnemen aan het nieuwe partnerprogramma. Afhankelijk van het partnerniveau bieden wij verschillende trainingen aan, zodat de partnerbedrijven hun klanten beter van dienst kunnen zijn. Wij ondersteunen hen ook op het gebied van verkoop, pre-sales en marketing. Reeds enkele uren na de officiële lancering hebben nieuwe partners zich bij ons geregistreerd. Aangezien de eindklanten en hun eisen centraal staan bij Efecte, staan wij te popelen om de nieuwe partners te ondersteunen en de kwaliteit van het projectwerk in de interactie te waarborgen.

ITB: Met het Bechtle Systemhaus in Hamburg heeft u al een bekende Duitse partner aan uw zijde. Hoe beoordeelt u het verkooppartnerschap tot nu toe?

Rohde:Het partnerschap ontwikkelt zich zeer positief. Wij hebben het systeemhuis niet alleen als klant, maar ook als gerenommeerde, sterke en bekwame verkooppartner voor ons gewonnen, die dankzij zijn grote technische deskundigheid uitgebreide adviesdiensten aanbiedt en ook veeleisende projecten van klanten kan uitvoeren. Daarnaast treedt het systeemhuis op als een technologie- en dienstenorganisatie die ook het IT-dienstenbeheer voor klanten op zich neemt. Onze oplossing wordt hiervoor gebruikt. Daarnaast werken we ook zeer nauw samen met andere Bechtle-vestigingen en kunnen we gezamenlijk gebruikmaken van synergieën uit projectwerk.

ITB: Welke andere partners hebt u voor ons weten te winnen?

Rohde:We hebben momenteel zeven andere partners – waaronder Conet, Magelan en RDS Consulting. Andere belanghebbende partijen doorlopen momenteel onze vergunningsprocedure. Natuurlijk zullen wij ook ons partnernetwerk blijven uitbreiden. Wij zijn daarom op zoek naar succesvolle managed service providers en IT-dienstverleners met cloud-expertise. Omdat klanten onze hoge kwaliteitsnormen op prijs stellen, peilen wij heel precies welke partners bij ons passen en leggen wij veel nadruk op intensieve training en uitgebreide kennisoverdracht tijdens de onboarding. Wij nemen de tijd en richten ons noch op snelle groei noch op massabusiness op korte termijn, maar willen samen met de juiste partners organisch groeien.

ITB: U heeft zich met uw oplossingen al in de Scandinavische landen gevestigd. Waarom hebt u besloten om u met het partnerprogramma meer op het kanaal in DACH te richten?

Rohde:We zien momenteel zeer goede mogelijkheden voor ons cloudplatform in de Duitssprekende landen. Enerzijds heeft de Corona-pandemie zeer duidelijk gemaakt, zelfs voor de meest traditionele onderneming, hoezeer digitale bedrijfsprocessen helpen om in staat te blijven in een dergelijke extreme crisissituatie op te treden. Digitalisering en automatisering van dienstverleningsprocessen staan nu dan ook op de agenda van aanzienlijk meer besluitvormers – en met een hogere prioriteit. Daarnaast hechten ook steeds meer organisaties veel belang aan een uitgebreide gegevensbescherming bij het beheer van diensten. Wij kunnen hier duidelijk punten scoren, omdat onze oplossing uitsluitend in Europa wordt ontwikkeld, beheerd en gehost. Het voldoet aan de strenge EU-eisen en is daarom een reëel alternatief voor Amerikaanse aanbieders. Wij zien hier zeer goede kansen voor onze partners: organisaties vertrouwen meestal op externe ondersteuning om ITSM-projecten te implementeren. Via ons partnerprogramma kunnen managed service providers en IT-dienstverleners hun productportfolio uitbreiden met een krachtige cloudoplossing en een ITIL4-gecertificeerde service- en adviesinfrastructuur krijgen waarmee ze digitale diensten aan hun klanten kunnen leveren. Door onze uitgebreide kennisoverdracht kunnen zij hun adviescompetenties op het gebied van service management uitbreiden, projecten efficiënt uitvoeren en hun klanten een uitstekende service bieden.

ITB: Welke concrete toegevoegde waarden biedt u uw partners en hoe zijn deze tot nu toe ontvangen?

Rohde: Efecte verdeelt zijn kanaalprogramma in drie verschillende partnerniveaus: “Registratie”, “Zilver Partnerschap” en “Goud Partnerschap”. De aangeboden toegevoegde waarden variëren van risicovrije commissiehandel tot marketing- en verkoopondersteuning, opleidingsaanbiedingen en implementatieondersteuning. Wij bieden onze partners ook directe communicatiekanalen naar onze interne bronnen. Zij worden regelmatig geïnformeerd over innovaties in het product of ontwikkelingen in de roadmap, rechtstreeks door ons productmanagement – en kunnen hun service- en verkoopactiviteiten dienovereenkomstig plannen. Bijna alle partners waarmee wij spreken, willen hun know-how op het gebied van dienstenbeheer uitbreiden, zodat zij zelfstandig overeenkomstige projecten kunnen uitvoeren. Opleiding en een uitgebreide uitwisseling van informatie zijn daarom vaste onderdelen van elke samenwerking en culmineren in ons “Gouden Partnerschap”.