Sysob werft nieuwe verkoopdirecteur aan

In Mathias Erber heeft VAD Sysob een nieuwe verkoopdirecteur gevonden. Enerzijds moet hij als nieuwe verkoopdirecteur en opvolger van Georg Thoma het verkoopteam uitbreiden. Anderzijds zal hij de nieuwe business unit voor enterprise storage uitbouwen.

Na het vertrek van Georg Thoma was het tijd voor groei op managementniveau bij Sysob. Met Mathias Erber heeft het bedrijf een nieuwe verkoopdirecteur aan boord genomen.

Erber is nu verantwoordelijk voor verkoop, bedrijfsontwikkeling, presales en marketing. Thoma had deze taken eerder op zich genomen als onderdeel van zijn managementtaken. Onder leiding van Erber wil de in Schorndorf gevestigde VAD de groei vergroten. Sysob heeft zich op de Europese markt gepositioneerd door zich in maart van dit jaar aan te sluiten bij de Britse distributeur CMS.

De toekomstige taken van de Sales Director omvatten het uitbreiden van het verkoopteam en het opzetten van een nieuwe business unit voor bedrijfsopslag. De manager werkte eerder bij broadliner Ingram Micro, van 2010 tot 2017 en daarna nog een keer van 2019 tot 2021, waar hij zich richtte op UCC en storage. In de tussentijd was hij verantwoordelijk voor de verkoop in de DACH-regio bij Harman.

Sysob heeft ook een nieuw partnerschap in zijn fabrikantenportfolio. Met Cato Networks heeft de distributeur een provider voor Secure Access Service Edge (SASE) in huis gehaald.