Action Europe verdeelt desktop-pc’s van Maxdata

De distributeur Action Europe en de fabrikant Maxdata hebben een distributieovereenkomst gesloten. De in Braunschweig gevestigde groothandelaar zal nu PC-systemen van de leverancier, die afgelopen juni opnieuw werd gelanceerd, in zijn assortiment opnemen.

Action Europe voegt Maxdata toe aan zijn portfolio. Vanaf nu kunnen wederverkopers geselecteerde PC-systemen van de fabrikant kopen bij de in Braunschweig gevestigde distributeur. Om te beginnen verkoopt Action tien desktopmodellen uit de E-serie voor zakelijke gebruikers. Het productassortiment zal binnenkort aanzienlijk worden uitgebreid, zo hebben beide bedrijven aangekondigd.

Christoph Borchard, hoofd verkoop bij Action Europe, ziet de Maxdata computers als een zinvolle aanvulling op het assortiment. Dienovereenkomstig wil de in Braunschweig gevestigde onderneming haar projectactiviteiten uitbreiden met de nieuwe fabrikant. Vakhandelaren kunnen meer te weten komen over de nieuw opgenomen producten op de Action-stand in Planet Reseller (hal 15, stand D91) op de CeBIT, die van 16 tot 20 maart in Hannover plaatsvindt.

Maxdata is sinds 1 juni 2014 op de Duitse markt aanwezig met een vestiging in Mendig bij Koblenz. Naast desktop-pc’s omvat het portfolio ook notebooks, tablets, beeldschermen, alsook servers en opslagproducten. Het bedrijf heeft alleen de naam gemeen met de oorspronkelijke fabrikant Maxdata, die in 1987 werd opgericht en zijn hoofdkantoor in Marl had. Na het faillissement van Maxdata in 2008 werd het merk overgedragen aan Quanmax AG in Linz, Oostenrijk, dat nu opereert onder de naam S&T.