Toplink is Swyx’ partner voor cloud telefonie

Swyx breidt zijn activiteiten op het gebied van cloud business uit. Nu heeft de UC-softwareproducent de cloud-telefonieleverancier Toplink aan boord gehaald.

Het in Dortmund gevestigde bedrijf Swyx biedt SwyxWare, een unified communications-oplossing die speciaal is toegesneden op middelgrote bedrijven. Om ervoor te zorgen dat klanten in de toekomst kunnen vertrouwen op een allesomvattende, geïntegreerde oplossing bij de overstap naar All-IP, heeft de fabrikant Toplink nu gecertificeerd als cloud-telefoniepartner. Dit betekent dat bedrijven die met SwyxWare werken al hun telefonie kunnen afhandelen via de IP-gebaseerde “SIP Business” telefoonverbinding van Toplink.

Snel configureren

Swyx en Toplink werken al sinds 2006 samen. Nu de SIP Business-verbinding is gecertificeerd, is het voor gebruikers eenvoudiger om SwyxWare op Toplink in te stellen als een Internet-telefoondienstverlener. Daartoe moet de gebruiker zijn individuele gegevens invoeren en de rest van de configuratie wordt automatisch door de software gedaan.

Gesprekken die via Toplink worden gevoerd, worden gecodeerd om afluisterbeveiliging te garanderen. Toplink garandeert tevens dat alle servers zich in Duitsland bevinden en derhalve onderworpen zijn aan de Duitse wetgeving inzake gegevensbescherming. Officiële toegang zonder gerechtelijk bevel is uitgesloten, benadrukt het bedrijf. Ook worden alle verbindingen zodanig beveiligd dat misbruik van vergoedingen wordt voorkomen

Dat kan Toplink

Toplink is een full-service provider en biedt alle componenten voor een veilige internettelefonie of all-IP strategie, van de internetverbinding tot de IP-telefoonverbinding en het cloud telefoonsysteem tot Skype for Business. Onder de merknaam LUCA is Toplink het enige bedrijf in Duitsland dat Microsoft’s Skype for Business diensten aanbiedt met versleutelde verbindingen. Naast oplossingen voor grote bedrijven en middelgrote ondernemingen biedt Toplink ook een online portal voor zelfstandigen, freelancers en kleine bedrijven op www.Toplink-xpress.de, waarmee een volledig geautomatiseerde IP-telefoonverbinding kan worden opgezet.

Swyx beschikt over een gespecialiseerd dealernetwerk met meer dan 1.000 geautoriseerde gespecialiseerde dealerpartners. De Swyx-oplossing is gebaseerd op software en bundelt de communicatiekanalen in het bedrijf als een cloud- of in-house-oplossing.

Partners zoals Deutsche Telekom bieden Swyx rechtstreeks vanuit hun datacenter aan. Het software-as-a-service platform ondersteunt nieuwe bedrijfsmodellen op basis van over-the-top (OTT)-toepassingen.

Nog niet zo lang geleden heeft Swyx een contract gesloten met Team-IT-Distribution en kan sindsdien zijn resellers SwyxWare vanuit de cloud aanbieden, ook als ze geen eigen datacenter hebben.