Thomas Spruth verantwoordelijk voor cloud business bij Ingram Micro

T-Systems manager Thomas Spruth gaat vanaf september bij Ingram Micro Duitsland aan het hoofd staan van de cloud en software business. Eric Gitter, die deze functie eerder bekleedde, krijgt een wereldwijde leidinggevende rol bij de distributeur.

Nieuwe toevoeging aan het managementteam bij Ingram Micro Duitsland: Thomas Spruth, voorheen Vice President Sales New Business bij T-Systems International, neemt op 13 september de leiding over een belangrijke afdeling als Director Cloud & Software bij de in Dornach gevestigde distributeur. Eric Gitter, die eerder verantwoordelijk was voor dit bedrijfsonderdeel, zal de overstap maken naar het management van Ingram Micro’s wereldwijde cloud-organisatie als Executive Director Global Customer Success.

Voor zijn nieuwe rol bij Ingram Micro brengt Spruth meer dan 25 jaar ervaring in Duits en Europees verkoopmanagement mee. Bij T-Systems International in Bonn stond hij sinds 2016 aan het hoofd van het new business sales team, dat zich richt op commerciële eindklanten met groeithema’s als cloud, cybersecurity, IoT, managed print services en robotica. Voorheen was de IT-professional Principal Sales Manager bij T-Systems Multimedia Solutions, waar hij verantwoordelijk was voor grote klanten uit de gezondheidszorg. Voordat hij in 2012 bij de in Bonn gevestigde groep kwam, bekleedde Spruth bijna zeven jaar managementfuncties bij de in Dortmund gevestigde ICT-dienstverlener Adesso.

Onder leiding van Eric Gitter heeft de distributeur zijn cloud-activiteiten sinds eind 2019 met succes uitgebreid en toonaangevende fabrikanten als partners binnengehaald, benadrukt Alexander Maier, Chief Country Executive bij Ingram Micro Duitsland en Oostenrijk. De manager heeft “een zeer professionele basis gecreëerd waarop Thomas Spruth en zijn team nu bouwen om voortdurend in de diepte en breedte te groeien in de Duitse cloudmarkt”. Als verkoopprofessional voor complexe oplossingen brengt de nieuwkomer een schat aan ervaring met zich mee.

Terugkeer naar het wereldtoneel

Voor Gitter betekent de stap naar het wereldwijde bedrijfsleven in zekere zin een terugkeer. Voordat de manager in november 2019 de functie als Director Cloud & Software voor de Duitse markt overnam, was hij bij CloudBlue verantwoordelijk voor strategie en business development op internationaal niveau. Het bedrijf is een softwaredochter van de distributeur die nauw samenwerkt met zijn clouddivisie. Het ontwikkelt onder meer de automatiseringstechnologie waarop de Cloud Marketplace van Ingram Micro is gebaseerd.