Sun Hardware en Oracle Software – Infrastructuur voor de Cloud

Op maandag 21 juni om 16:00 uur leren Sun- en Oracle-partners live tijdens de Online Partner Conference hoe het nu geïntegreerde portfolio van Oracle en Sun de weg opent naar de private cloud.

Na de integratie van Sun-technologieën kan Oracle nu alle componenten voor het bouwen van private clouds vanuit één enkele bron aanbieden: Van gevirtualiseerde server- en opslaginfrastructuur tot applicaties, uniform centraal beheerd en geoptimaliseerd. “Hardware.Software.Complete” is de slogan waaronder Sun-Oracle infrastructuuroplossingen aanbiedt voor het bouwen van private clouds.

Tijdens de Partnerconferentie op 21 juni om 16.00 uur zullen Rolf Kersten, verantwoordelijk voor productmarketing bij Sun, en Andreas Ackermann, Sun Business Development Manager bij Arrow ECS, een aantal live voorbeelden presenteren: Van database appliances tot een gevirtualiseerde applicatie grid en desktop virtualisatie. Deelnemers kunnen hun vragen tijdens deze conferentie aan de twee sprekers richten. Inschrijven voor dit gratis evenement kan via de website van IT BUSINESS.

Vooruitzichten voor de markt

Het marktonderzoeksbureau schat dat gebruikers hun IT-kosten met een kwart kunnen verlagen als ze gebruikmaken van cloudmodellen. De prognoses voor deze vorm van datacenterexploitatie zijn navenant veelbelovend: volgens Experten Group zal in 2015 meer dan 30 procent van de Duitse bedrijven in enigerlei vorm gebruikmaken van cloud computing-diensten.

Klanten vertrouwen op dienstverleners voor cloud computing

Eindklanten willen uiteraard op hun dienstverlener kunnen vertrouwen, zo blijkt uit de bevindingen van analisten van Gartner. Uit hun enquête onder 150 Duitse bedrijven bleek dat bijna de helft (45 procent) eind 2009 al een beroep deed op externe dienstverleners voor de levering van hun IT-diensten. Dit komt overeen met een stijging van 16 procent ten opzichte van 2008. De meerderheid van de ondervraagde bedrijven overweegt ook om in de komende twee jaar een beroep te doen op aanvullende diensten van hun dienstverleners.

>