Iliad, wat gebeurt er als je gigs op zijn

Wanneer je gigs in je abonnement op zijn, moet je een optie in je Klantenzone ontgrendelen om verder te surfen: hier is hoe je dat doet

30GB, 40GB en 50GB zijn de drempel voor dataverkeer die Iliad aanbiedt in de drie tot nu toe gelanceerde abonnementen. Dit is een verkeersvolume dat moeilijk in één maand kan worden overschreden, maar in uitzonderlijke gevallen kan het niet genoeg zijn. Als u bijvoorbeeld uw smartphone als hotspot-router gebruikt en met uw Iliad-simkaart verbinding maakt met internet op uw computer, kan het zijn dat u uw gigabytes in minder dan een week opgebruikt. Wat moet u doen als uw Iliad-abonnement voortijdig is afgelopen?

Vind hier een aanbieding met meer gig’s:

Tot een paar maanden geleden konden gebruikers niets doen: zodra hun dataverkeer op was, moesten ze wachten tot de aanbieding was vernieuwd voordat ze weer op internet konden surfen. Vervolgens besloot de telefoonmaatschappij de gebruikers de mogelijkheid te bieden de drempel te overschrijden door 90 eurocent te betalen voor elke 100MB die zij surften. Al met al een aanvaardbare prijs en zeer voordelig voor de gebruikers. De functie is echter niet standaard actief. Om in 4G te kunnen surfen wanneer je gigs op zijn, moet je een optie activeren in je Klantenzone. Dit is een zeer eenvoudige operatie, maar weinigen weten ervan. Hier leest u hoe u kunt blijven surfen als uw Iliad-abonnement geen gig meer heeft.

Hoe verhoogt u het dataverkeer van uw Iliad-aanbieding

Als u al uw beschikbare gig’s hebt opgebruikt en niet weet hoe u met Iliad in 4G kunt blijven surfen, volgt u gewoon deze eenvoudige handleiding. Eerst en vooral moet je inloggen in je Klantenpagina met de gegevens die je van Iliad hebt gekregen toen je je inschreef voor het aanbod. Nadat u bent ingelogd, klikt u op “Mijn opties” en vervolgens op “De gegevensverbinding ontgrendelen”. Een nieuwe pagina zal openen met drie verschillende opties: “Deblokkeer dataverbinding in Italië boven 30GB”, “Deblokkeer dataverbinding in Italië boven €50 gefactureerd” en “Deblokkeer dataverbruik bij roaming (Europa en de rest van de wereld) boven €50”. Als u wilt blijven surfen terwijl u uw drempel voor dataverkeer overschrijdt, moet u de optie “Deblokkeer dataverbinding in Italië boven 30GB” activeren. Zoals gezegd zijn de kosten voor de extra gigabytes zeer voordelig: 90 cent per 100MB die wordt gedownload.

Daarnaast zal Iliad binnenkort een nieuwe dienst aan zijn gebruikers aanbieden om astronomische rekeningen te vermijden. Wanneer het dataverkeer van het abonnement bijna op is, stuurt Iliad een sms naar zijn gebruikers om hen te waarschuwen, zodat ze niet een zeer hoog bedrag moeten betalen voor het extra dataverkeer.