Nieuw landhoofd voor notebooks en spelcomputers

Met Hendrik Unkel neemt een nieuw landhoofd de zaken met notebooks, smartphones en spelcomputers over bij de Taiwanese fabrikant Asus, die dit jaar zijn 30-jarig bestaan viert. Unkel was eerder General Manager bij Trekstor.

Asus werd 30 jaar geleden opgericht in Taipei als fabrikant van moederborden. Intussen is het bedrijf niet alleen een van de belangrijkste fabrikanten van componenten, maar ook een van de belangrijkste fabrikanten van notebooks. Hendrik Unkel is nu verantwoordelijk voor de Systems Business Unit bij Asus Duitsland, waartoe ook notebooks behoren. Hij richt zich niet alleen op notebooks voor particuliere en commerciële klanten, maar ook op gamingcomputers die worden verkocht onder de merknaam Republic of Gamers (ROG). Hieronder valt bijvoorbeeld de vorig jaar geïntroduceerde ROG gaming smartphone.

Voorheen bij Trekstor

Voordat Unkel bij Asus aan de slag ging, was hij sinds 2016 algemeen directeur bij hardwareleverancier Trekstor. Andere stadia van zijn loopbaan in de Duitse IT-sector waren diverse managementfuncties bij Infineon Technologies en Intel. In een reactie op zijn nieuwe functie bij Asus, zei Unkel: “Asus heeft een uitstekend productportfolio in de notebook- en gamingsector dankzij haar hoge competentie als aanjager van innovatie. In de afgelopen 30 jaar heeft Asus de markt mede vormgegeven op onderwerpen als design, technologie en hoge kwaliteitsnormen. Mijn taak bestaat erin onze sterke punten verder te ontwikkelen en het potentieel aan te boren in nauwe samenwerking met onze klanten. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging.”