O2 en HFO Telecom ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

De in München gevestigde provider O2 en de in Hofer gevestigde leverancier van telecommunicatieoplossingen HFO Telecom zijn een samenwerkingsverband aangegaan. HFO zal binnenkort de zakelijke mobiele producten van O2 onder eigen naam distribueren.

Karola Bode, Vice President Business bij O2, en Achim Hager, CEO van HFO Telecom, ondertekenden een providercontract voor zakelijke mobiele producten. Vanaf de zomer van 2007 zal HFO dan onder eigen naam en voor eigen rekening producten van O2 aan zakelijke klanten aanbieden.

Voor O2 is deze samenwerking een strategische stap om zijn zakelijke producten- en oplossingenactiviteiten verder uit te breiden. “HFO is voor ons de ideale partner om nog sneller te kunnen groeien naast de bestaande verkoopkanalen via geselecteerde dienstverleners,” legt Bode uit. “Bovenal hebben we in HFO een partner met jarenlange marktervaring, die met een individuele klantbenadering en innovatieve verkoopconcepten met name kleine bedrijven op maat gesneden oplossingen kan bieden”, aldus Bode.

Voor HFO is het een stap in de richting van een landelijk opererende full-range aanbieder. Naast het vaste netwerk en Internet zal de klanten voortaan ook een mobiel telefonieaanbod worden aangeboden onder de merknaam “HFO-mobile”. Zakelijke klanten worden door de aanbieder van oplossingen Hofer TC voornamelijk bediend via meer dan 500 gespecialiseerde handels- en makelaarspartners. De distributie van producten voor particulieren verloopt via co-branding door regionale merken.