De beste tijden om te posten op Instagram

In dit artikel zullen we proberen te begrijpen wanneer je posts op Instagram moet publiceren, waarbij we weten wat de meest effectieve tijd is om meer zichtbaarheid te krijgen en succesvoller te zijn.

Het publiceren van je eigen content op sociale netwerken is voor veel mensen een automatische handeling, die je moet doen als je wat vrije tijd hebt, tijdens de lunchpauze of ’s avonds, als je even uitrust na het avondeten. Maar als je je publiek effectief wilt bereiken op Instagram, misschien om reclame te maken voor een merk of gewoon om zo goed mogelijk zichtbaar te zijn, is timing erg belangrijk. Timing kan niet willekeurig zijn, en je moet je bewust zijn van wanneer je moet posten op Instagram.

Hoe te weten wanneer je moet posten op Instagram

Het is niet genoeg om opvallende posts te maken om succesvol te zijn op Instagram. Het is ook noodzakelijk dat zij door zoveel mogelijk mensen worden bekeken en door het soort gebruiker dat u wilt aanspreken. Kortom, timing is cruciaal. En het is niet alleen een kwestie van tijden, maar ook van dagen van de week. Kortom, de beste tijdstippen om te publiceren op Instagram hangen ook af van de dagen. Ten slotte moet ook rekening worden gehouden met het type gebruiker: een student zal andere uren hebben dan een beroepsbeoefenaar, die op zijn beurt op andere tijdstippen op sociale media zal kijken dan een werknemer, of een arbeider. De algemene vuistregel suggereert dat de beste tijd om te posten op Instagram tijdens de lunch of het avondeten is, wanneer theoretisch het aantal verbonden gebruikers hoger zou moeten zijn. Ook volgens de vuistregel zijn de dagen met de beste engagement de donderdag en de vrijdag. Andere nuttige tijden zijn tussen 5 en 11 uur ’s ochtends en tussen 15 en 16 uur ’s middags.

Wanneer te posten op Instagram: let op het algoritme

Echter, zoals hierboven vermeld, is er niet alleen de algemene regel om te volgen, maar zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je op Instagram post. Te beginnen met het algoritme dat het platform bestuurt, dat vaak verandert. Dus, terwijl content die op Instagram werd geplaatst vroeger in chronologische volgorde kon worden bekeken, op basis van wanneer het werd geplaatst, heeft Instagram nu de neiging om de content met de meeste engagementwaarde eerst te tonen. Engagement is de betrokkenheid die de post heeft gegenereerd onder gebruikers, d.w.z. het aantal ‘vind ik leuk’s’ en ‘reacties’ die de post heeft gegenereerd. Daarom is het essentieel dat wanneer je post, je dit doet op tijdstippen waarop een zo breed mogelijk publiek het kan bekijken.

Hoe bepaal je het beste moment om te posten op Instagram

Om te begrijpen wat het beste moment is om te posten op Instagram, zijn er enkele vrij precieze strategieën. Te beginnen met het identificeren van je publiek. Als elk account dus een ander publiek heeft, moet elk geval worden geëvalueerd en moeten bepaalde trucs worden toegepast om het best mogelijke tijdslot vast te stellen.

Het zal dus nodig zijn om pogingen te ondernemen, te proberen op verschillende tijdstippen te posten, te proberen te begrijpen wat het doelpubliek is. Het is ook mogelijk om posts op Instagram in te plannen op tijdstippen die eerder zijn vastgesteld.

Dus, als je je richt op studenten, vermijd dan posts in de ochtend als ze bijvoorbeeld op school zijn. Als u zich richt op mensen met een vaste baan met kantooruren, kan het nuttig zijn om vroeg in de ochtend te posten, voordat het werk begint, aangezien veel mensen sociale media gebruiken tijdens het ontbijt, of tijdens hun lunchpauze, tussen 12.30 en 14.30 uur. Ten slotte na 18.00 uur, wanneer de werknemers het werk verlaten, en tot 22.00 uur. Als u met bedrijven in contact wilt komen, moet u het weekend vermijden, maar als u jongeren wilt bereiken, kan het weekend een goede keuze zijn.

Hoe weet je precies wanneer je het beste kunt posten op Instagram

Als je precies wilt weten wanneer je het beste kunt posten op Instagram, zul je je moeten wenden tot enkele externe applicaties, zoals Prime for Instagram of PostBot, waarmee je de meest geschikte tijden voor je profiel kunt bepalen.

Een andere zeer nuttige tool is de Instagram Insight, die rechtstreeks door het sociale netwerk wordt aangeboden. Dit is een reeks statistische gegevens, die alleen kunnen worden bekeken als u een bedrijfsprofiel hebt, met belangrijke informatie over volgers, leeftijdsgroepen, maar ook de dagen en tijden waarop uw profiel het populairst is.