Hoe verberg je je Instagram online status

Wil je je privacy op Instagram beschermen? Hier is een snelle en gemakkelijke truc waarmee je onzichtbaar kunt worden in de ogen van je fans

Instagram is nu zo’n populaire en bekende applicatie dat de gemiddelde gebruiker heel goed weet hoe hij het moet gebruiken en denkt dat hij het tot in de puntjes beheerst. De zeer eenvoudige en essentiële interface, zowel in de Android- als in de iOS-versie, wekt het idee dat alle functies van Instagram binnen handbereik zijn en dat er geen trucs zijn om te ontdekken.

Maar dat is niet het geval: Instagram heeft een aantal weinig bekende functies, en sommige daarvan kunnen heel handig zijn. Eén in het bijzonder: het verbergen van je online status. Dankzij deze vaak genegeerde functie kun je onzichtbaar worden op Instagram en ontsnappen aan het nieuwsgierige oog van sommige van je volgers, en zo je privacy beschermen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het eigenlijk heel eenvoudig, heel nuttig en kost het je maar een paar seconden om te doen.

Wat het betekent om onzichtbaar te worden op Instagram

Wanneer een gebruiker door zijn Instagram Direct-berichten kijkt of in het gedeelte ‘Verzenden naar’ tijdens het maken van een Story, zien ze een lijst met gebruikers. Op sommige staat “Nu actief” met een groene stip ernaast, op andere niet. De eerste zijn de gebruikers die op dat moment online zijn op Instagram. Dit betekent dat als de eerste gebruiker met iemand wil chatten, hij kan kiezen met wie hij wil chatten door een contact uit deze lijst te kiezen. Bovendien zullen zij ook kunnen weten wanneer u voor het laatst online was: als u niet “Nu actief” bent, zal er een tijdstempel zijn van wanneer u voor het laatst online was. Dus hoe verberg je je Instagram-status?

Hoe verberg je je Instagram online status

De procedure voor het verbergen van je Instagram-status is niet moeilijk: open op Android de Instellingen, ga naar “Activiteitsstatus weergeven” en schakel de optie uit. Op een iPhone moet je echter Opties openen en dan naar “Privacy en beveiliging” gaan en vervolgens naar “Activiteitsstatus weergeven” en de optie uitschakelen.

Wanneer je je status op Instagram uitschakelt, gebeuren er twee dingen, afgezien van het feit dat niemand meer kan weten dat je online bent: het eerste is dat ook je laatste aanmelding verdwijnt, en het tweede is dat je niet meer kunt weten wie er online is. Door de juiste instellingen in te schakelen, kun je Instagram dus in zekere zin incognito gebruiken, maar tegelijkertijd zul je nooit weten of een andere gebruiker samen met jou online is of wanneer hij of zij voor het laatst online was.

Het niet aan anderen laten weten wat je status is, is een van de basismaatregelen om onze privacy op Instagram te beschermen: in bepaalde gevallen is het bijvoorbeeld goed dat anderen niet weten of en hoe vaak je de applicatie gebruikt. Als we geen privéprofiel hebben ingesteld, kan iedereen ons volgen op Instagram zonder dat we de volger terugsturen, en kan dus weten wanneer we voor het laatst online waren om iets te posten. Met de truc die we zojuist hebben uitgelegd, kunnen anderen echter in ieder geval niet zien wanneer je Instagram hebt gebruikt om naar andermans content te kijken en of je nu online bent.