Toshiba zet online tool op voor klachten

Met een nieuwe service wil Toshiba zijn partners verder ontlasten: klanten kunnen bij klachten via een online tool rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant, die vervolgens de afhandeling voor zijn rekening neemt.

Toshiba beschikt sinds 1 januari 2009 over een onlinetool voor klachten. Bij defecten aan een accessoireproduct tijdens de garantieperiode kunnen klanten rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant. Dit is bedoeld om detailhandelaren een extra verkoopargument te bieden, aangezien de koper een snelle en ongecompliceerde procedure wordt aangeboden in geval van service.

De procedure is heel eenvoudig: de eindklant kan klachten binnen de garantieperiode rechtstreeks aan de fabrikant melden via de website www.toshiba.de/support. Na de inspectie ontvangt de koper een bericht van de fabrikant. Na de inspectie ontvangt de koper een pakket voor het defecte apparaat en kan hij een gratis afhaling bestellen. Als de zending door Toshiba is ontvangen, wordt een vervangend product opgestuurd.

Voorwaarde voor de service is onder andere dat de klant woonachtig is in het land waar hij het Toshiba product heeft gekocht. Houd ook het serienummer van het apparaat en het aankoopbewijs bij de hand voor een snelle verwerking.

De service geldt voor het uitgebreide assortiment accessoires van Toshiba, waaronder externe harde schijven, docking-oplossingen, webcams en Camileo-camera’s. Monitoren en camcorders uit de Gigashot-serie zijn uitgesloten van de aanbieding. Deze hebben hun eigen dienstenaanbod.

Wat vindt u als gespecialiseerde dealer van deze dienst? Is dit een opluchting voor het dagelijks leven of betekent het dat een deel van het klantencontact en dus van de klantenbinding verloren gaat? Discussieer mee in het IT-BUSINESS forum!