Karlo helpt Komsa partners bij reparaties

Een nieuw serviceportaal moet de afhandeling van reparaties voor Komsa handelspartners vergemakkelijken. Leden van de gespecialiseerde handelssamenwerking Aetka zullen in de toekomst ook profiteren van gespecialiseerde handelsvoorwaarden voor reparaties via repamo.com.

De Saxon distributeur Komsa heeft een tweeledige aanpak als het gaat om reparaties. Beide mogelijkheden worden dealers aangeboden in het dealerportaal op www.karlo.de (in de rubriek “Service”). Komsa dochteronderneming w-support.com repareert binnen de garantieperiode en zonder deze ongeldig te maken. Binnen de garantieperiode en bij het verstrijken van de resterende tijd repareert het in 2018 opgerichte dochterbedrijf repamo.com.

Repamo

Voor reparaties via Repamo.com worden ook onderdelen gebruikt die niet van de fabrikant van het product afkomstig zijn. Reparaties worden dus uitgevoerd buiten de garantieclaims van de fabrikant om. De oorspronkelijke portefeuille van scherm- en batterijreparaties is uitgebreid met reparaties van kleine onderdelen, zoals het vervangen van camera’s, luidsprekers of microfoons. Het bevat nu populaire modellen van Apple, Huawei, Samsung en Sony. Er zijn plannen om in 2019 meer fabrikanten en reparaties te integreren. De dochteronderneming van Komsa belooft reparaties binnen 48 uur en een kwaliteitscontrole vóór levering. De klant krijgt één jaar garantie op de reparatie en de gebruikte reserveonderdelen. Als onderdeel van de uitbreiding van de reparatieportefeuille, introduceert Repamo gespecialiseerde handelsprijzen.

W-Support

W-Support blijft reparaties binnen en buiten de fabrieksgarantie uitvoeren als erkend Komsa-servicecentrum. De in 2000 opgerichte dochteronderneming van Komsa is een gecertificeerde partner van “alle bekende fabrikanten”, zoals Komsa verklaart. Als erkende werkplaats worden defecte mobiele telefoons, smartphones en tablets hier zowel binnen als buiten de garantie gerepareerd met originele reserveonderdelen. W-Support repareert alle soorten schade, voert software-updates uit, maakt back-ups van gegevens zoals persoonlijke contacten, foto’s en video’s en biedt handelspartners extra aftersalesservices met gegevensherstel, refurbishment en recycling.

Karlo

Het serviceportaal, dat wordt gebruikt om de juiste diensten en het juiste Komsa-reparatiecentrum te selecteren, is verborgen achter de dealer-login op www.karlo.de. “Dealers kunnen nu alle orders in één portaal plaatsen en volgen. Dit vereenvoudigt de bediening enorm,” zegt Sven Mohaupt, productiedirecteur bij Komsa. Het nieuwe serviceportaal biedt handelspartners voor alle reparatieopdrachten:

  • automatische Geräteerkennung durch IMEI-Nr.-Eingabe,
  • automatische Überprüfung der Gerätegarantie,
  • Online-Kostenvoranschlag bei kostenpflichtigen Reparaturen,
  • Auftragsstatus und Durchlaufzeiten auf einen Blick,
  • automatische Erinnerung zu offenen Vorgängen.