Hoe verstuur je automatische antwoorden op WhatsApp

Het instellen van automatische antwoorden op WhatsApp is een van de weinige functies die ontbreken op het berichtenplatform. Sommige apps kunnen helpen

WhatsApp heeft ons leven veranderd, de goede oude sms’jes met pensioen gestuurd. Maar soms kan de instant messaging app ons in de problemen brengen, vooral wanneer we dat niet willen en gestoord kunnen worden. Wat kunnen we doen? We kunnen het contact blokkeren of de telefoon uitzetten. Of we kunnen een automatisch antwoord instellen.

Het enige wat we moeten doen om automatische antwoorden te sturen, is de juiste toepassingen vinden. WhatsApp heeft nog geen auto-reply tool. En het is niet bekend of het ooit zal worden toegevoegd. Deze programma’s – die ook gratis beschikbaar zijn – bereiden antwoorden voor afhankelijk van de situatie. We hoeven alleen maar te kiezen naar wie het automatische antwoord moet worden gestuurd, het tijdstip van verzending en het soort bericht. De applicatie zal dan alle inkomende berichten afhandelen volgens onze instructies.

Hoe stel je een automatisch antwoord in op WhatsApp op Android

Voor sommige van deze applicaties heb je beheerdersrechten nodig. Voor gebruikers die een smartphone met Android hebben, zijn er twee gratis programma’s op de markt van Google waarmee u snel en automatisch een antwoord kunt sturen. Laten we beginnen met Auto Reply voor WhatsApp. De toepassing heeft geen root-permissies nodig om te werken. Het enige wat u hoeft te doen is de software vertellen hoe ze uw berichten moet behandelen. Met Auto Reply For WhatsApp kunnen we de contactpersoon instellen waarop de app automatisch moet reageren, het tijdstip waarop het antwoord moet worden verzonden en de tekst van het bericht kiezen uit voorgedefinieerde zinnen (we kunnen het antwoord ook aanpassen).

Een tweede toepassing, vergelijkbaar met de vorige, is AutoResponder for WhatsApp. Vergeleken met AutoResponder voor WhatsApp, vraagt de app voor automatisch antwoorden om beheerdersrechten. AutoResponder voor WhatsApp biedt een aantal goede opties. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen een automatisch antwoord alleen te activeren wanneer een contact een bepaald woord in een bericht heeft geschreven. Ook hier kunnen gebruikers kiezen uit een aantal voorgedefinieerde berichten of de tekst van het antwoord wijzigen. Bovendien kun je voor elk contact het tijdstip van het automatische antwoord instellen.

Hoe stel je een automatisch antwoord in op WhatsApp op iOS

Voor gebruikers is het versturen van automatische antwoorden op WhatsApp net zo eenvoudig. De populairste en meest gebruikte toepassing is WAAutoReply, maar die werkt alleen als je je apparaat hebt gejailbreakt, wat een procedure is waarmee je apps en programma’s van derden kunt installeren op WhatsApp-apparaten die niet op de officiële markt zijn. Het grootste verschil met de Android-apps is dat de software de auto-reply functionaliteit rechtstreeks op WhatsApp installeert. Eenmaal geactiveerd, zal WAAutoReply een automatisch antwoord sturen naar geselecteerde contacten. U kunt de tekst van het bericht kiezen uit de voorgestelde berichten of deze bewerken.

We sluiten af met een waarschuwing. Deze apps zijn zeer invasief omdat ze toegang hebben tot uw meldingen. Voordat u ze downloadt, moet u de risico’s en gevaren beoordelen.