3 tv-series die lijken op Prison Break

Van familiedrama tot hard gevangenisleven: hier zijn drie inhouden die lijken op Prison Break om absoluut te kijken.

Onder de succesvolle tv-series van begin jaren 2000 springt Prison Break er zeker uit, dat vanuit de Verenigde Staten begon om het publiek over de hele wereld te veroveren. Gelanceerd in 2005, leed het een paar jaar een terugval, om pas vanaf 2017 weer nieuw leven ingeblazen te worden.

Huidig kun je de eerste 5 seizoenen op Netflix bekijken. Terwijl u wacht op het zesde seizoen, als dat er ooit komt, kunt u op de verschillende streamingplatforms veel tv-series bekijken die vergelijkbaar zijn met Prison Break. Maar wat zijn de ingrediënten die niet mogen ontbreken? Zeker, Prison Break is in de eerste plaats een familiedrama, met twee zeer hechte broers. Een van hen wordt valselijk gevangen gezet voor een misdaad die hij nooit heeft begaan, de tweede besluit zich te laten veroordelen om bij hem te blijven en hem te helpen de waarheid te vinden. Maar natuurlijk ontbreken thrillers, misdaad- en detectiveverhalen niet. Kortom, Prison Break is een intense tv-serie die ook stilstaat bij het klimaat in Amerikaanse gevangenissen.

TV-series vergelijkbaar met Prison Break: Vis a Vis – The Price of Ransom op Netflix

Van de Verenigde Staten verplaatsen we ons naar Spanje, met een van de populairste Spaanse series van het moment. Vis a Vis – de prijs van verlossing speelt zich af in de Crus del Sur vrouwengevangenis. De hoofdrolspelers moeten vechten tegen de onrechtvaardigheden van de instelling, waar een hard klimaat heerst dat in stand wordt gehouden door de gewetenloze directeur en bewakers.

De hoofdrolspelers vormen een van de sterke punten van de tv-serie: Zulema (Najwa Nimri), Macarena (Maggie Civantos) en alle andere gedetineerden. De serie gaat ook in op de privéverhalen van elke gevangene, waardoor het publiek ademloos achterblijft. Bovendien is het gemaakt door dezelfde maker van La Casa di Carta. Kortom, ook al hebben we geen twee broers, zoals in Prison Break, we vinden hetzelfde niveau van spanning en adrenaline in de Spaanse serie.

Vis a Vis is beschikbaar op Netflix.

TV-series vergelijkbaar met Prison Break: Homeland op Disney +

Met de komst van Disney +’s Star Channel, kan het publiek ook op dit platform veel titels vinden om naar te kijken. Wie van Prison Break hield, zal met plezier naar Homeland kijken.

Hoofdpersoon is Carrie Mathison (Claire Danes), een CIA-agente met een bipolaire stoornis. Zij en Prison Break-ster Michael Scoffield hebben veel gemeen: gevoeligheid en kwetsbaarheid, maar ook de bereidheid om hun grenzen te verleggen. Evenals een zeer sterk gevoel voor rechtvaardigheid.

Dit is een van de tv-series die qua spanning, suspense en veruit het hoofdpersonage vergelijkbaar is met Prison Break. Michael Scoffield en Carrie Mathison delen een bepaald soort kwetsbaarheid, die niet gebruikelijk is bij de hoofdrolspelers die we gewend zijn leuk te vinden.

Homeland is beschikbaar op Disney +.

Sons of Anarchy op Netflix

De derde tv-serie die in de buurt komt van de beeldspraak van Prison Break is Sons of Anarchy, ideaal voor liefhebbers van het misdaadgenre.

Het draait allemaal om SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original) een hechte groep motorrijders die betrokken is bij een revolutie: een van de belangrijkste leden wil de regels radicaal veranderen. Dit leidt tot trauma’s en breuken ook binnen zijn familie. Een snel, complex plot en goed uitgewerkte personages maken de serie een genot om naar te kijken.

Sons of Anarchy is beschikbaar op Netflix.