Sony Xperia: nieuwe reeks komt op 14 april

Sony’s nieuwe Xperia-smartphoneserie komt eraan: de Xperia 1 III en Xperia Compact zouden onthuld kunnen worden op het lanceringsevenement op 14 april

Sony’s nieuwe Xperia-serie is nu in de thuisfase. Hoewel er nog veel mysterie is rond de aankomende producten in de reeks, heeft de fabrikant het lanceringsevenement gepland voor 14 april om 9.30 uur op het officiële YouTube-kanaal, dat live zal worden gestreamd.

Ondanks het besluit van het Japanse bedrijf om absolute geheimhouding te bewaren over de smartphones die deel zullen uitmaken van de nieuwe line-up, zijn er een aantal lekken op het web geweest die hebben geprobeerd om vooruit te lopen op de namen van de volgende modellen die tijdens het evenement zullen worden gelanceerd, waaronder de Xperia 1 III, Xperia 10 III en Xperia 5 III, die ook zouden kunnen worden vergezeld door de nieuwe Xperia Compact. Gezien het strakke tijdschema tussen nu en de onthulling, is het niet uitgesloten dat Sony besluit de boel geheim te houden en voor de verrassingsfactor te gaan.

Xperia 1 III, waarschijnlijke specificaties

Dit zou Sony’s nieuwe vlaggenschip-smartphone kunnen zijn, gezien de specificaties die op Weibo door een leaker zijn gemeld en door de website TechRadar zijn opgepikt. Volgens ZACKBUKS, de bijnaam van de gebruiker, zal de Sony Xperia 1 III naar verwachting worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 888, een van de meest populaire top-of-the-range apparaten van 2021.

Het zal ook beschikken over 12 GB RAM/256 GB opslag, een 6,5-inch Oled-scherm met 4K-resolutie, 120Hz verversingssnelheid en 21:9 beeldverhouding. De batterij zal, indien bevestigd, ook behoorlijk krachtig zijn: we hebben het over 5000 mAh met ondersteuning voor 65 W snelladen.

Wat de camera betreft, is er echter een interessant detail dat door OnLeaks werd voorgespiegeld; met een render van de periscooplens werd een van de belangrijkste aspecten van het foto/video-compartiment geschetst. De verwachting werd later bevestigd door de Weibo leaker, die eraan toevoegde dat de lens zou worden geproduceerd door Sony’s eigen Cyber-shot. De waarschijnlijke module wordt gecompleteerd door een 64MP-groothoeklens met een 12MP-ultragroothoeklens.

Xperia Compact, de nieuwe iPhone 12 Mini?

Dit is een ander voorstel dat op het evenement zijn opwachting zou kunnen maken en volgens liefhebbers is de Xperia Compact nu al de Android-gebaseerde rivaal van de iPhone 12 Mini. De laatste ‘Compact’-smartphone, de Xperia XZ2, dateert uit 2018 en velen hadden in de loop der jaren gehoopt op zijn terugkeer, maar geruchten dat hij exclusief voor de Japanse markt zou zijn, hebben een deel van het enthousiasme getemperd.

De geruchten zijn er al over de waarschijnlijke kenmerken van dit model: Snapdragon 700-processor, 5,5-inch scherm – iets groter dan de tegenhanger van Apple -, dubbele achtercamera met 13MP hoofdsensor en 8MP front-facing sensor. In lijn met eerdere renders lijkt de behuizing van de telefoon compact, met een 21:9-scherm, een vingerafdruklezer geïntegreerd in de aan/uit-knop en een 3,5mm mini-jack-slot voor bedrade hoofdtelefoons.