Hoe vindt u uw verloren of gestolen Android-telefoon terug met Google

Google’s zoekmachine heeft een eenvoudige tool voor het opsporen van uw smartphone: alles wat u nodig heeft is een computer en een internetverbinding

Er zijn enkele Google-functies die maar weinig mensen kennen en die bijzonder nuttig zijn. Een daarvan is die waarmee u uw verloren of gestolen smartphone kunt terugvinden. De tool is zeer eenvoudig te gebruiken en vereist niet de installatie van een bepaalde applicatie.

Het verliezen van een mobiel apparaat is tegenwoordig niet alleen vervelend, maar ook een gevaar voor onze privacy. Smartphones slaan veel persoonlijke gegevens op. Maar niet alles is verloren. Een apparaat volledig verbergen is erg moeilijk. De mobiele telefoon heeft een aantal sensoren waardoor iedereen hem binnen enkele seconden kan traceren. Er zijn verschillende methoden en toepassingen. Een van de meest geldige hulpmiddelen is ontwikkeld door Google in zijn zoekmachine. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer. Dat is alles. Het Mountain View-systeem kan ook worden gebruikt om naast de mobiele telefoon op een tablet te zoeken.

Voorbereidende stappen

Het is heel belangrijk dat de Google-applicatie op de smartphone is geïnstalleerd. Het hulpmiddel werkt het best als lokalisatie op het toestel actief is en de modus is ingesteld op ‘Extreme Precisie’. Het is ook van essentieel belang dat alle internet- en cellulaire diensten zijn ingeschakeld. En natuurlijk dat de telefoon is ingeschakeld.

Hoe kunt u uw smartphone volgen

Dat gezegd hebbende, zijn we nu klaar om uw smartphone te volgen. Zoals eerder gezegd, het is echt heel gemakkelijk. Open Chrome, of een andere webbrowser, en log in op uw Google-account (dezelfde die u gebruikt op uw smartphone). Ga terug en typ ‘Zoek mijn telefoon’ in de Google zoekbalk. Na een paar seconden verschijnt er een kaart op de zoekmachine met daarop de locatie van je telefoon.

Denk je dat dit alles is? Je hebt het mis. Het hulpmiddel is ook nuttig voor het opsporen van een thuis verloren telefoon. U zult op de kaart zeker niet zien of u uw telefoon op de bank of op de kast in de woonkamer hebt laten liggen. Het systeem zal u alleen de mogelijkheid geven om de mobiele telefoon te bellen. Je hoeft alleen maar op ‘Ring’ te drukken.

Zo, nu weet je hoe het moet. En mocht u zich in een dergelijke situatie bevinden, dan kunt u, voordat u boos wordt, het Google-hulpmiddel proberen te gebruiken.