Instagram: hoe spam-berichten in Groups te blokkeren

Spam-berichten in Instagram Groups tieren welig: hoe ongewenste verzoeken te blokkeren

Meer en meer gebruikers melden dat ze uitnodigingen voor Instagram Groups ontvangen van contacten die ze niet kennen. Het gaat om spamberichten, vaak verstuurd door nepaccounts of bots, die gemakkelijk kunnen worden geblokkeerd door gebruikers op het sociale netwerk dat eigendom is van Facebook.

Het fenomeen van spamberichten in Instagram Groups is al een paar jaar aan de gang, maar is onlangs weer geïntensiveerd. Als je de Direct Messages van je Instagram-account opent in de sectie Requests, is het gemakkelijk om uitnodigingen te vinden om lid te worden van een nieuwe groep, waarbij de contactpersonen vreemden en vaak nepaccounts zijn. Vaak staat er een link in de groep en wordt u uitgenodigd erop te klikken, maar u moet dit niet doen, want het kan u doorverwijzen naar spam- of scamsites. Als u deze berichten aantreft, is het raadzaam om ze te blokkeren en uw profielinstellingen te wijzigen om de veiligheid te verhogen: hier zijn de stappen die u stap voor stap moet volgen.

Spamberichten op Instagram: hoe de groep te verlaten

Om te controleren of er spamberichten naar uw Instagram-account zijn verzonden, opent u de app, tikt u op het pictogram Directe berichten in de rechterbovenhoek en selecteert u vervolgens het item Verzoeken aan de rechterkant.

Tik op het verzoek om het gesprek te openen en als het om spam gaat, tikt u op de opties Negeren of Afwijzen. De groepsaanvraag wordt dan afgewezen en de gebruiker wordt geen lid van de groep. Als alle verzoeken spam zijn, kunt u op Alles verwijderen tikken in het hoofdscherm voor berichtenverzoeken.

Hoe meldingen voor groepsverzoeken blokkeren op Instagram

Om te voorkomen dat u meldingen voor groepsverzoeken van onbekende contacten ontvangt, moet u op Instagram uw instellingen wijzigen. Gebruikers moeten de app openen, rechtsonder op hun profiel tikken en vervolgens rechtsboven op de drie regels en in het menu dat opent het onderste item Instellingen selecteren.

Er opent zich een nieuw scherm waarin ze het pad Meldingen > Directe berichten > Groepsverzoeken volgen en het vakje Nee aanvinken. Op deze manier zouden er spamberichten naar de gebruiker kunnen worden gestuurd. Op deze manier kunnen er nog steeds spamberichten binnenkomen, maar ze krijgen geen melding en blijven onder Berichtverzoeken staan.

Hoe het toevoegen in Instagram-groepen te blokkeren

Om het probleem permanent te verhelpen, kunnen gebruikers de privacyinstellingen van de Instagram-app wijzigen. Nadat u de app hebt geopend, gaat u naar uw profiel, tikt u op de drie lijnen in de rechterbovenhoek en gaat u naar beneden naar Instellingen > Privacy > Berichten.

In het scherm Berichtopdrachten moet u in het gedeelte Anderen toestaan om u aan groepen toe te voegen ervoor zorgen dat het vakje niet is aangevinkt op Iedereen maar op Alleen mensen die u volgt. Door de tweede optie aan te vinken, kan de gebruiker alleen worden toegevoegd aan groepen door degenen die hij volgt.