Slak: hoe doe je dat op PC- en Mac-toetsenborden

De slak (@) is een essentieel symbool voor het schrijven van e-mailadressen: hier lees je hoe je dat doet op PC’s, Macs en buitenlandse toetsenborden.

Hoe doe je de slak op je PC-toetsenbord? Veel gebruikers stellen zich deze vraag vandaag de dag nog steeds. Dit speciale symbool is essentieel voor iedereen die een e-mail wil versturen, zijn e-mailadres wil invoeren om zich op een website te registreren, of zelfs om een veilig wachtwoord te creëren dat moeilijk te raden is. Bij het zoeken naar informatie over dit symbool, of wanneer we iemand ons e-mailadres geven, spreken we het @-symbool uit door “slak” te zeggen. In het Engels wordt dit symbool echter “at” genoemd. De betekenis houdt verband met de functie ervan in elektronische post, namelijk het schrijven naar iemand die zich op een bepaald adres bevindt (e-mail). In het Italiaans is de naam echter ontleend aan zijn onmiskenbare vorm, die van een slak.

Als u echter op uw toetsenbord kijkt, is het niet gemakkelijk de slak meteen te herkennen: hij bevindt zich in dezelfde toets als ò, tussen de L- en de à-toets. Dus hoe doe je de slak op de PC? Je hebt een toetsencombinatie nodig, maar maak je geen zorgen: je hebt er maar twee nodig. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de slak kunt doen op de PC, op de Mac en ook met het virtuele toetsenbord van de computer.

Hoe doe je de slak op de PC

Om de slak te typen op het toetsenbord van de PC, houd je gewoon de AltGr toets ingedrukt (die aan de rechterkant) en druk je op de toets met de slak. Op die manier verschijnt het @-symbool onmiddellijk in uw tekst. De twee toetsen liggen heel dicht bij elkaar: als je met je duim op AltGr drukt, kun je met je wijsvinger gemakkelijk bij de slak.

Hoe doe je de slak op een Mac

Zoals we hebben gezien, is dit een heel eenvoudige en gemakkelijk te onthouden toetsencombinatie, maar daar houdt de pret niet op: de slak op de Mac doen is nog eenvoudiger. In dit geval kunt u beide Alt-toetsen indrukken, d.w.z. de toets rechts van de spatiebalk (zoals op een Windows PC) en de toets links (wat niet mogelijk is op een ander besturingssysteem) + de toets met het slakkensymbool.

Hoe de slak te doen op buitenlandse toetsenborden

We hebben tot nu toe gezien hoe de slak te doen op een PC wanneer het toetsenbord is ingesteld op de Italiaanse taal: in de meeste gevallen is de standaardinstelling van uw PC (indien gekocht in Italië) namelijk precies dat. Als u echter online een pc hebt besteld in een Europees land, of als uw toetsenbord is ingesteld op het Engels, kan het moeilijk zijn om de slak te vinden en te typen met de toetsencombinatie die we eerder hebben geleerd.

In het Engelse toetsenbord moet u de Shift-toets (pijltje omhoog) + het cijfer twee ingedrukt houden. Alleen dan kun je de slak typen. Als u op uw fysieke Engelse toetsenbord kijkt, zult u zien dat het @-symbool zich net boven de 2-toets bevindt.

Tot slot is het goed om te weten dat de slak ook indirect in tekst kan worden ingevoegd, hoewel dit een nogal lange methode is in vergelijking met de tot nu toe opgesomde methoden. Hoe? Door het symbool handmatig in te voegen. Als u bijvoorbeeld in een tekstverwerker als Word werkt, kunt u naar het pad Invoegen > Symbolen invoegen gaan en zoeken naar de @.

Nu u hebt geleerd hoe u een slak op uw computertoetsenbord kunt maken, bent u klaar om met een paar eenvoudige klikken e-mails naar vrienden en familie te sturen.