11 iPhone gebarencommando’s die niemand kent

Er zijn verschillende “snelkoppelingen” op iPhone die veel acties kunnen vereenvoudigen, zoals het opstellen van e-mails of het scrollen door albums

Snelheid is tegenwoordig alles. Daarom worden veel gebruikers nerveus als ze tijd verliezen met het uitvoeren van een handeling op hun smartphone. Gelukkig zijn er op de iPhone een aantal commando’s en snelkoppelingen die we kunnen gebruiken om snel berichten te versturen, te bellen en meer.

Laten we beginnen met de basis: Wat zijn gebaren? Het zijn “snelkoppelingen” die tijd besparen en ons in staat stellen beter gebruik te maken van de functies van de smartphone. Zij maken het in feite mogelijk een actie uit te voeren met één klik in plaats van drie of vier aanrakingen. Laten we beginnen met een snel commando dat iPhone gebruikers zullen waarderen. Hoe kun je een e-mail in klad opslaan zonder veel omwegen te hoeven maken? Scroll gewoon naar beneden op het scherm en het gesprek wordt opgeslagen. Het ontwerp kan nog steeds worden bekeken onder aan het scherm. Als je hebt gedaan wat je wilde doen, kun je terugkeren naar de e-mail door onderaan het scherm te klikken.

Op iPhone kun je natuurlijk meerdere concepten opslaan in de Mail-app.

Om al je concepten te bekijken, hoef je alleen maar de knop ‘nieuw bericht opstellen’ rechtsonderin ingedrukt te houden.

Fotominiaturen

Als je een foto bekijkt op het interne scherm van iPhone, hoef je niet op de terugknop te drukken om terug te keren naar de miniaturen van de galerij. Veeg gewoon naar beneden vanuit het midden van de foto en de foto zoomt uit en keert terug naar de miniatuurpagina. Wanneer u meerdere foto’s wilt selecteren, delen of verwijderen, hoeft u niet op alle afbeeldingen te klikken. Sleep gewoon uw vinger over de miniaturen om ze aan de selectie toe te voegen. Een ander handig gebaar dat je op je iPhone kunt gebruiken, is het bladeren door albums. Als u foto’s van lang geleden wilt terugkijken en niet door alle miniaturen wilt scrollen, drukt u gewoon met een vinger onderaan op het scherm en u wordt automatisch doorgestuurd naar de eerste foto in het album. Hetzelfde geldt voor het teruggaan naar de laatste foto’s in de collectie: klik gewoon boven in het scherm en je bent klaar. Wat moeten we doen als de foto geopend is in een berichten-app zoals WhatsApp? Eenvoudig, je hoeft niet op de terugknop te drukken om terug te keren naar het gesprek, je scrollt gewoon naar beneden op de foto en je bent terug op het hoofdscherm. Tot slot een tip om in te zoomen op video’s. Veel mensen gebruiken de + en – knoppen om in en uit te zoomen op een video. In werkelijkheid ondersteunen video’s ook zoom met twee vingers, net als foto’s. Dus gewoon naar binnen ‘knijpen’ om uit te zoomen en naar buiten om in te zoomen.

Kalender-snelkoppelingen

Diegenen die een agenda vol afspraken hebben, weten dat deze op het laatste moment kunnen veranderen of worden gemist. Om uw agenda bij te werken, hoeft u niet telkens terug te gaan naar de agenda-app en handmatig gebeurtenissen te bewerken. Ga gewoon naar de kalender, neem de uitgestelde afspraak en sleep hem naar de nieuwe datum. Zo hoeft u dezelfde gebeurtenis niet te verwijderen en opnieuw te maken.

Gesture Calculator

Wanneer u de rekenmachine op de iPhone gebruikt, kan het gebeuren dat u een cijfer mist. U hoeft echter niet op de C-toets te drukken om het hele nummer te wissen. Ga gewoon naar het laatst ingevoerde cijfer en veeg van daaruit naar rechts. Zo kunt u nummer na nummer wissen, zonder al te veel tijd te verliezen wanneer u met zeer grote getallen werkt.

Shortcuts voor Safari

Wanneer u in Safari op een webpagina naar beneden begint te scrollen, verdwijnen de adresbalk bovenin en de werkbalk, zodat u meer ruimte hebt om te lezen. Om deze functies terug te vinden, hoeft u niet naar boven te scrollen, u hoeft alleen maar onderaan op het scherm te drukken om ze weer te geven. Bovendien kun je, als je Safari opent, gewoon rechtsonder tikken om een sectie te openen met alle pagina’s die je onlangs hebt bekeken. Dit is de snelste manier om een recent bezochte site te vinden.

.