Sky Original, niet alleen tv-series: grote films in aantocht

Na het produceren van vele succesvolle tv-series, zoals Gomorra of Petra, richt Sky zich nu ook op filmproductie. De eerste Sky Original-film is getiteld “Tutti per 1 – 1 per tutti”

Sky Original is het merk waaraan de originele producties van Sky zijn toevertrouwd: het is een merk waarop het bedrijf enorme verwachtingen heeft gevestigd, die tot nu toe noch critici noch het publiek hebben teleurgesteld. Dus, na het aanbieden van enkele van de meest succesvolle tv-series op het kleine scherm, zoals Gomorra, De Nieuwe Paus, Petra en de recente Romulus, richt het zich nu op de productie van kwaliteit speelfilms.

De films ondertekend Sky Original zal binnenkort aankomen voor alle abonnees van de dienst. De films zullen echte hoogtepunten zijn en de grote hoofdrolspelers van de Italiaanse cinema, getalenteerde acteurs die over de hele wereld bekend zijn, zullen aan bod komen. Met deze operatie lijkt het platform bijna een trend te volgen die streamingdiensten betreft: Netflix en andere bedrijven hebben ook succes geboekt dankzij de productie van succesvolle tv-series en films. Nu zijn de grote Sky Original-verhalen klaar om uit te zenden op het betaal-TV-platform.

Sky Original Films: de presentatie

Nicola Maccanico, Executive Vice President Programming van Sky Italia, presenteerde de nieuwe producties van Sky Original: niet alleen intense en boeiende tv-series, maar ook films die zowel bij het publiek als bij de critici in de smaak zullen vallen. Hij zei: “Sky Original staat nu synoniem voor series van hoog niveau, inhoud die is ontworpen voor een veeleisend publiek als dat van Sky en die wordt gekenmerkt door hoge productienormen. De nieuwe uitdaging voor ons vandaag is om dit winnende model ook uit te breiden naar films.”

De keuze is gemaakt na het ongelooflijke succes van de originele tv-series: Gomorra – La Serie, waarin de roman van Roberto Saviano werd omgezet naar het kleine scherm, Petra, de serie met Paola Cortellesi in de hoofdrol, The New Pope, geregisseerd door Paolo Sorrentino, en de recente tv-serie Romulus, gecreëerd door Matteo Rovere.

“De grote verhalen van Sky Original worden het meest gewaardeerd door onze abonnees, unieke content en echte pijlers van het Sky-aanbod waaraan de tijd is gekomen om grote Italiaanse en internationale cinema toe te voegen.”

Het begint met “Tutti per 1 – 1 per tutti”, het vervolg op “Moschettieri del Re – La penultima missione”.

Tutti per 1 – 1 per tutti: de eerste Sky Original-film

Het doel van Sky Original is om de beste Italiaanse filmtalenten in te schakelen en daarom is de eerste originele film toevertrouwd aan Giovanni Veronesi, een van de meest getalenteerde en beroemde regisseurs van Italië.

Met deze operatie wil Sky het “huis van de film” worden, met bijzondere aandacht voor de Italiaanse film.

“Tutti per 1 – 1 per tutti” is het vervolg op “Moschettieri del re – Penultima missione”, een film die een enorme aanhang had bij Sky, opnieuw geregisseerd door Giovanni Veronesi en geproduceerd door Vision Distribution en Indiana, met medewerking van Toscana Film Commission en Toscana Promozione.

Nu behandelt Sky Original het vervolg, dat een product van hoge kwaliteit belooft te worden, dankzij een cast die bestaat uit enkele van de beste Italiaanse acteurs. We vinden Pierfrancesco Favino, Valerio Mastandrea, Rocco Papaleo en Margherita Buy, maar ook Giulio Scarpati, Davide Marotta, Massimiliano Varrese en anderen.