Wat is het en hoe activeer je iOS 11’s “Invert Colors”

Om vermoeide ogen ’s nachts te voorkomen is Apple gekomen met een nieuwe functie, Invert Colors, die is opgenomen in de iOS 11-update

Iedereen die zijn iPhone of iPad wel eens in het donker heeft gebruikt, heeft waarschijnlijk wel eens last gehad van vermoeide ogen door het contrast tussen de helderheid van het scherm en de duisternis van de kamer. Om dit probleem te verhelpen, heeft Apple met ingang van iOS 11 de nieuwe functie “Kleuren omkeren” geïntroduceerd.

Dit is een functie waarmee je de helderheid van het scherm kunt aanpassen en aanpassen voor gebruik in het donker. Met deze functie kan de gebruiker de standaardkleuren van de interface omkeren door iets donkerder kleuren, waardoor problemen voor het menselijk oog worden vermeden. De functie “Kleuren omkeren” kan handmatig worden geactiveerd of automatisch worden ingesteld. In het laatste geval maakt het systeem gebruik van sensoren om slecht licht te herkennen op basis van de omgeving van de gebruiker en schakelt het automatisch tussen de kleuren.

Waarom deze functie gebruiken

Niet alleen ’s nachts of in slecht verlichte ruimtes, kan de ‘kleuromkeer’-functie ook mensen met bepaalde zichtproblemen helpen. Het is een oplossing die mensen kan helpen die aan lichte kleurenblindheid lijden. Deze functie vermindert de sterkte van de blauwe tinten op het scherm. Dezelfde blauwtinten die slapeloosheid kunnen veroorzaken bij gebruikers die hun smartphone kort voor het slapengaan gebruiken.

Hoe activeer je de functie

Om de functie Kleuren omkeren te activeren, ga je gewoon naar de instellingen van je iPhone, klik je op Algemeen en vervolgens op het gedeelte Toegankelijkheid. Hier scrollen we door de lijst met opties en activeren het vinkje naast Kleuren omkeren. Door op de functie te klikken hebben we twee mogelijkheden. Activeer de standaard inversie of de intelligente inversie. De tweede is de functie die automatisch wordt geactiveerd naar gelang van de context en het licht waarin wij ons bevinden. Om de kleuromkeerfunctie uit te schakelen, hoeft u alleen het desbetreffende vakje uit te vinken.