Vodafone, 28-dagen facturering: hoe online een terugbetaling aanvragen

Vodafone heeft een webpagina opgezet om een terugbetaling aan te vragen voor de dagen die zijn uitgehold door 28-dagen facturering: zo werkt het

Het geschil over 28-dagen facturen is nu voorbij. De laatste uitspraak van de Raad van State heeft de telefoonexploitanten die het factureringssysteem hadden gewijzigd, verplicht de gebruikers de verloren dagen terug te betalen. Van Tim tot Wind – Tre (Infostrada), tot Vodafone, ze hebben allemaal een annuleringsplan opgesteld: u kunt besluiten het compensatieaanbod te accepteren of uw geld terug te vragen.

Om uw geld terug te krijgen, hebben de fabrikanten verschillende hulpmiddelen ter beschikking van de gebruikers gesteld: variërend van het klassieke telefoontje naar de klantenservice tot de online procedure. Vodafone heeft ook een rubriek op zijn website gecreëerd om het verzoek om terugbetaling te vergemakkelijken: het duurt slechts enkele minuten om te beslissen of het vervangingsaanbod, bestaande uit de activering van premiumdiensten en -aanbiedingen, wordt aanvaard, dan wel of een terugbetaling wordt gevraagd die gelijk is aan de dagen die op toekomstige facturen worden afgeschreven. De telefoonmaatschappij heeft ook een e-mail naar haar klanten gestuurd waarin zij worden uitgenodigd naar de webpagina te gaan om een terugbetaling te vragen voor facturen van 28 dagen.

Hoe een terugbetaling te vragen voor Vodafone-facturen van 28 dagen

De terugbetaling voor facturen van 28 dagen is niet automatisch: de gebruiker moet deze aanvragen via de kanalen die de telefoonmaatschappij ter beschikking stelt. Voor Vodafone-klanten is de eenvoudigste manier toegang te krijgen tot de webpagina die ad hoc door de operator is gecreëerd. U wordt begroet met een bericht waarin wordt uitgelegd waarom u om terugbetaling kunt verzoeken en hoe u dat moet doen.

“AgCom-resolutie 269/18/CONS – klanten van vaste netwerken en geconvergeerde netwerken, verzoek om terugbetaling van foutieve dagen Naar aanleiding van de terugkeer naar maandelijkse facturering van het aanbod van vaste netwerken en geconvergeerde netwerken is het op grond van AgCom-resolutie 269/18/CONS mogelijk om om terugbetaling te verzoeken van foutieve dagen die zijn geërodeerd in de periode van 23 juni 2017 tot de terugkeer naar maandelijkse facturering (5 april 2018). Getroffen klanten kunnen het verzoek indienen door de volgende velden in te vullen of door te bellen naar het nummer 42591 van uw vaste lijn.”

Even verderop zijn er velden die moeten worden ingevuld met persoonlijke en actieve lijninformatie. Als u op “Verder” klikt, komt u op een nieuwe pagina waar u zowel het annuleringsplan met premium diensten als het plan met korting op de factuur wordt aangeboden. Om de tweede optie te kiezen moet u naar beneden scrollen, het bericht lezen met het afgeschreven bedrag op de volgende rekening en de algemene voorwaarden van Vodafone accepteren.Zodra u hebt bevestigd, hoeft u alleen nog maar op de volgende rekening te wachten en te controleren of de terugbetaling heeft plaatsgevonden.