5 manieren om OK Google te gebruiken die niemand je ooit heeft uitgelegd

Met de persoonlijke assistent van Google kun je een aantal snelle acties uitvoeren op je smartphone, van het versturen van e-mails tot het krijgen van een routebeschrijving

Heden ten dage is het zoeken naar apps binnen je smartphone of het internet opgaan om snelle informatie te vinden, zoals het weer, een concept dat uit de mode is geraakt. Dankzij persoonlijke assistenten, zoals Google Now, hoef je de telefoon alleen maar iets te vragen en hij geeft je een precies antwoord op al je vragen.

Op Android is Google Now standaard aanwezig, maar voordat je het volledig kunt gebruiken, moet je het configureren.

In de eerste plaats, als je het nog nooit hebt gebruikt, is het advies om naar de Google Play Store te gaan en te kijken of er een update beschikbaar is. Voor een goede ervaring is het altijd aan te raden de laatste versie te installeren. Zodra dit is gebeurd, starten we de persoonlijke assistent en in het menu in de linkerbovenhoek selecteren we Instellingen. Zorg er eerst voor dat de taal is ingesteld op Italiaans. Ga dan naar het onderdeel Zoeken op telefoon en schakel de persoonlijke assistent in voor alle apps. Op deze manier zal het efficiënter zijn.

Voordat u Google Now gaat gebruiken, kan het handig zijn om Zoeken vanaf het scherm ook in te stellen. Zo hoef je niet langer Google Now te openen om je zoekopdrachten uit te voeren, maar gebruik je gewoon het eenvoudige spraakcommando “Ok Google” om de dienst te activeren. Om dit te doen, moeten we naar de app gaan, dan naar Instellingen en van daaruit de rubriek Stem selecteren. In de pagina die opent moeten we klikken op Opsporing van “Ok Google” en tot slot moeten we het vinkje zetten onder de stem “vanaf elk scherm”.

Sites en apps openen met Google Now

Op dit punt zijn we klaar om plezier te hebben met de stemcommando’s van Google Now. Met de dienst kunnen we onze favoriete apps en zelfs websites openen. Om bijvoorbeeld naar de website van Libero Tecnologia te gaan, hoeven we alleen maar te zeggen: “Ok Google, ga naar de website van Libero Tecnologia”. Hetzelfde geldt voor het openen van een app. Zeg gewoon ‘OK Google, start Instagram’. Het is belangrijk om de namen van de apps correct uit te spreken, vooral als ze in het Engels zijn, anders kan de persoonlijke assistent moeite hebben om onze verzoeken te begrijpen.

Conversatiebeheer

De dienst, als we deze hebben geconfigureerd en ingeschakeld in alle apps op onze smartphone, stelt ons ook in staat om snel te communiceren met ons adresboek. Zeg bijvoorbeeld gewoon “Ok Google, bel” gevolgd door de naam of het nummer van de contactpersoon om een gesprek te starten. Maar we kunnen de assistent ook gebruiken voor tekstberichten. Zeg gewoon ‘OK Google, stuur een bericht naar’, opnieuw gevolgd door de naam of het telefoonnummer van de contactpersoon. Maar het gemak van Google Now kan ook van pas komen bij het versturen van een e-mail. Gewoon interactie met uw smartphone en zeg “OK Google, stuur een e-mail (gevolgd door de naam van de contactpersoon), met onderwerp (gevolgd door het woord of de woorden die u wilt invoegen) en bericht (gevolgd door het gesprek dat u naar de contactpersoon wilt sturen)”.

Post op sociaal

Bent u fan van Instagram, Twitter, Facebook en alle sociale netwerken in het algemeen? Wel, met Google Now zullen we veel sneller berichten kunnen publiceren op onze profielen. Laten we Instagram als voorbeeld nemen.

Routebeschrijvingen en weer

Een van de belangrijkste oorzaken van auto-ongelukken is tegenwoordig het gebruik van smartphones tijdens het rijden. Om afleiding te voorkomen kunnen we Google Now gebruiken tijdens het rijden. Zoals we al zeiden, kunnen we oproepen en berichten beheren, en zelfs e-mails werken, maar de assistent kan ook een navigatie starten of ons informeren over het verkeer met een eenvoudige spraakopdracht. Zeg gewoon “Ok Google, ga naar (gevolgd door het adres)” of “Ok Google, geef een routebeschrijving naar (ook gevolgd door het adres)”. Als we een plaats zoeken maar niet weten waar die is, kunnen we altijd zeggen: “Ok Google, zoek (gevolgd door de naam van de plaats of locatie waarin we geïnteresseerd zijn)”. Met Google Now kunnen we ook real-time informatie krijgen over het weer, of dat nu in onze stad is of elders. Vraag gewoon “Wat voor weer is het?” of “Wat voor weer is het in (gevolgd door de naam van de stad waarin je geïnteresseerd bent)?”

WhatsApp en Telegram

Van alle applicaties die door Google Now worden versneld, zijn er zeker die voor berichtgeving. We hebben het over apps als Telegram of WhatsApp. Het gebruik van deze diensten via de stemassistent is heel eenvoudig. Zeg gewoon “Ok Google, stuur een bericht op WhatsApp naar Mario: Ik kom eraan”. Om een voorbeeld te geven. Of zeg ‘OK Google, stuur een bericht via WhatsApp (of Telegram) naar mama’ en dicteer vervolgens het bericht dat u wilt versturen.