Apple’s mediabeheersoftware wordt geschrapt en opgesplitst in drie verschillende applicaties. Om je iPhone te beheren moet je nu door de Finder
Op maandag heeft Apple de nieuwe versie van macOS uitgebracht, het besturingssysteem voor Apple’s desktop- en laptopcomputers. Onder de vele nieuwe functies die met macOS Catalina 10.15 zijn geïntroduceerd, is er een zeer belangrijke, die het einde van een tijdperk markeert, of beter gezegd, het einde van een software: iTunes.
Ontworpen om mediabestanden op een Mac af te spelen en te ordenen, is iTunes in de loop der tijd essentieel geworden, eerst voor het beheer van de iPod, toen de iPhone en vervolgens de iPad. Nu, met de komst van macOS Catalina verdwijnt iTunes en wordt het vervangen door drie aparte applicaties voor verschillend gebruik: Muziek, TV en Podcasts. De beslissing om een app op te delen in drie verschillende applicaties is nog steeds erg onduidelijk, maar pas met de tijd zullen we de ware bedoelingen van de ontwikkelaars van de gebeten appel begrijpen.
Hoe synchroniseer je de iPhone met de Mac
Nu we het mysterie van de functionaliteit hebben opgelost (met Music zullen we naar liedjes luisteren, TV zal worden gebruikt om videobestanden af te spelen, enzovoort), blijft nu de vraag: hoe synchroniseer je de iPhone met de Mac? Nu de “ad hoc”-software er niet meer is, hoe is het dan mogelijk om de iPhone op de pc aan te sluiten en de status ervan te controleren of back-ups te maken?
Het is veel eenvoudiger dan u denkt. Met het nieuwe besturingssysteem verschijnt de iPhone die via een kabel op de Mac is aangesloten in de Finder als een normale externe schijf. De iPhone verschijnt in de linkerkolom van het Finder-venster, waar externe apparaten zoals USB-sticks of draagbare harde schijven normaal gesproken worden weergegeven.
Als je op de iPhone-vermelding klikt, verschijnt een scherm dat identiek is aan het scherm dat vroeger in iTunes werd getoond voor het beheer van de smartphone uit Cupertino, met name voor het maken van back-ups of het bijwerken van de telefoon, evenals het herstellen van de telefoon. Er is echter één verschil: als je bijvoorbeeld nummers naar je iPhone wilt uploaden, moet je nu een speciale map aanmaken in de nieuwe “Muziek”-app en ze niet rechtstreeks uit iTunes halen zoals je voorheen deed.
Back-up van je iPhone
Je kunt ook een back-up maken van alle gegevens op je iPhone via de Finder. Door het item “Algemeen” op het scherm te selecteren, kunt u de back-upmodus kiezen, d.w.z. of u al uw gegevens wilt opslaan in iCloud of lokaal, rechtstreeks op uw computer.