Beste PS3-games voor kinderen

Kindergames voor PlayStation 3 omvatten klassiekers die geschikt zijn voor zowel volwassenen als peuters, maar ook games die speciaal voor kinderen zijn ontworpen.

Playstation 3 is een van de thuisconsoles die een groot (en mooi) stuk gamegeschiedenis heeft geschreven. Sony’s zwarte monoliet, die in 2007 in Italië debuteerde, ging de strijd aan met de krachtige Xbox 360 van Microsoft. En het wordt herinnerd omdat het de geekpopulatie een grote bibliotheek met uitstekende titels heeft gegeven. Hoewel er geen tekort is aan meesterwerken voor volwassenen, zijn er ook genoeg PS3-games voor kinderen en tieners met prachtige graphics en boeiende gameplay. Deze spellen zijn toegankelijk en thematisch geschikt voor kinderen, maar vallen niet in de val van banale mechanica. Hieronder vind je een lijst met vijf selecties uit verschillende genres.

Sonic Generations

In het kielzog van de Jim Carrey-film waar SEGA’s fans van de blauwe egel zo dol op waren, is het onmogelijk om het kleurrijke Sonic Generations niet op te merken onder de beste PS3-games voor kinderen. Het is een platformspel gewijd aan de historische rivaal van Super Mario, ontwikkeld om de 20e verjaardag van de serie te vieren. Zoals de naam al doet vermoeden, verkent het spel verschillende generaties: tijdens de verjaardagsfeesten van Sonic verschijnt een mysterieus wezen dat bekend staat als Time Eater, dat iedereen in “tijdgaten” zuigt en ze naar verschillende tijdperken stuurt. Dus gaan de held en zijn trouwe vriend Tails op een nieuw avontuur om hun vrienden te redden, waarbij ze onderweg oude en nieuwe gezichten ontmoeten.

LEGO Marvel Super Heroes

Geschaard onder de beste PS3-games is LEGO Marvel Super Heroes zeer geschikt voor actiefans. Het spel van de getalenteerde mensen van Traveller’s Tales gebruikt de veelzijdigheid van Deense bakstenen en de epiek van Marvel superheldenverhalen om een open wereld actie te creëren vol ironie en speciale vaardigheden. Nadat ze hun heldendaden in de bioscoop hebben beleefd, kunnen zowel kinderen als volwassenen de DualShock pakken om de controle te krijgen over meer dan 150 personages uit het House of Ideas-universum, elk met hun eigen specifieke krachten. Machten die moeten worden “ontploft” in een open wereld, die Marvel’s versie van New York City nabootst.

Wonderbook – The Potions Book

Dit is geen traditioneel videospel, maar wees er zeker van dat Harry Potter-fans veel plezier zullen beleven aan Wonderbook – The Potions Book. De titel werd gecreëerd door Sony in samenwerking met de Britse auteur J. K. Rowling, de auteur van de literaire en filmsaga over ’s werelds beroemdste tovenaar. Voor de augmented reality-game is de PlayStation 3 Wonderbook-software vereist, samen met PlayStation Move- en PlayStation Eye-accessoires (afzonderlijk verkrijgbaar). In de proloog wordt ons gevraagd een huis te kiezen uit de vier mogelijke huizen – de klassieke Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw en Hufflepuff – of als alternatief onze Pottermore account te verbinden met het spel om al onze gegevens te importeren. Er zijn zeven hoofdstukken om te spelen, en in elk hoofdstuk leer je hoe je een ander drankje kunt maken.

Cars 3 – Racing for Victory

Andere grootbeeldanimatie, maar dit keer voor een razend populaire productie van het bekroonde Disney/Pixar-bedrijf. De verwijzing is naar Cars 3, dat als inspiratiebron diende voor het Cars 3 – Race for Victory videospel, ontwikkeld door Avalanche Software. Met behulp van de pad lanceert het softwarehuis ons in een frenetiek racespel, geschikt zelfs voor de allerkleinsten dankzij betaalbare en nooit frustrerende mechanica. Daarom verdient het een plaatsje tussen de beste PS3-games voor kinderen. Er zijn meer dan 20 personages om uit te kiezen, waaronder Bliksem McQueen, Jackson Storm en Cruz Ramirez, en 6 verschillende speltypen.

Just Dance 4

Danst uw kind of kleinkinderen graag? Dat is geweldig, want Just Dance 4 is een van de kindergames op PlayStation. Het is een muziekvideospel uit Ubisofts bekende franchise. In het snelle videospel moet u choreografieën van oplopende moeilijkheidsgraad imiteren terwijl u danst op 47 nummers, waarvan sommige zeer populair zijn. Op de afspeellijst staan onder meer Las Ketchup’s Asereje, Emma’s Cercavo Amore, Carly Rae Jepsen’s Call Me Maybe, rapper Flo Rida’s Good Feeling en Ricky Martin’s Livin’ la vida loca.

LittleBigPlanet

Creativiteit is het parool in LittleBigPlanet, een merkwaardig platformspel dat een van de beste PS3-games voor kinderen is – en niet alleen! Het verschilt vooral van andere platformtitels doordat je je eigen levels kunt maken, gebruikmakend van alle voorwerpen die je tijdens de verhaalmodus verzamelt. Hoofdpersoon van het avontuur is de knuffelige Sackboy, een kleine lappenpop die wordt opgeroepen om zijn kleurrijke wereld te redden van de kwaadaardige Collector.