WhatsApp brengt een functie terug die een tijdje geleden werd geschrapt: wat is het

WhatsApp voegt de Camera-functie terug waarmee je foto’s en video’s kunt opnemen vanuit de app. Zo werkt het

Met de update naar versie 2.20.194.11 van WhatsApp beta voor Android is een van de populairste functies onder gebruikers terug en was een paar weken geleden op onverklaarbare wijze verwijderd door de ontwikkelaars: de snelkoppeling naar de ingebouwde camera van de app. De snelkoppeling stond in het menu dat verschijnt als je op het paperclip-icoontje in de berichtenbox drukt.

Het “Camera”-icoontje werd verwijderd om plaats te maken voor “Room”, de nieuwe functie van WhatsApp die gelijktijdige videogesprekken met maximaal 50 mensen mogelijk maakt. De “Room”-tool is gebaseerd op Facebook Rooms, het platform dat speciaal is ontwikkeld voor videoconferenties en webinars. De snelkoppeling was erg handig voor het versturen van foto’s naar vrienden, familie en partners die rechtstreeks waren genomen met de ingebouwde camera van WhatsApp. De ontwikkelaars hebben naar de klachten van de gebruikers geluisterd en besloten het terug toe te voegen om de gebruikerservaring te verbeteren. WhatsApp bètaversie 2.20.194.11 heeft echter ook problemen: sommige gebruikers melden dat ze niet kunnen zien wanneer een persoon verzonden berichten leest of ontvangt.

WhatsApp, wat is er nieuw aan de nieuwe versie

Dit is zeker een kleine update, maar het laat zien hoe attent WhatsApp is op de verzoeken van gebruikers, zelfs de meest bijzondere. De komst van de nieuwe Room-functie dwong de ontwikkelaars een van de pictogrammen te verwijderen in het menu dat wordt geopend wanneer je op de paperclip drukt. En het was de “Camera”-functie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de ingebouwde camera van WhatsApp, waarmee je foto’s en video’s kunt opnemen, die werd getroffen.

Met versie 2.20.194.11 van WhatsApp beta voor Android, is het Camera-pictogram teruggekeerd in de applicatie: om het te gebruiken, druk je gewoon op de “paperclip” en er verschijnt een menu op het scherm dat verschillende tools bevat, waaronder de camera.

WhatsApp, problemen met groepen

Niet alle donuts komen eruit met een gat, zegt een oud gezegde. En dat is wat er gebeurt met WhatsApp met deze nieuwste bètaversie. Sommige gebruikers die het hebben geïnstalleerd, melden problemen met meldingen van het ontvangen en lezen van berichten die in groepen zijn verzonden. Dit is een bug waar de ontwikkelaars al aan werken en die binnenkort zal worden verholpen.

Wanneer komt de nieuwe functie

Voorlopig is de functie alleen toegevoegd aan de bètaversie van WhatsApp voor Android, nummer 2.20.194.11. Als alle bugs zijn verholpen, wordt hij voor iedereen vrijgegeven.