Instagram, hoe bekijk je live feeds vanaf pc

Instagram brengt een nieuwe functie uit voor de desktopversie: je kunt nu live feeds bekijken van gebruikers die je volgt

De desktopversie van Instagram is tot nu toe niet erg succesvol geweest. Daar zijn verschillende redenen voor: ten eerste is Instagram gemaakt als een applicatie voor smartphones en zijn gebruikers gewend om het vanaf hun mobiele apparaten te gebruiken, en ten tweede zijn de functies die vanaf de pc beschikbaar zijn niet dezelfde. De afgelopen dagen hebben ontwikkelaars echter geprobeerd om de trend te veranderen door interessante nieuwe functies vrij te geven voor de desktopversie van het sociale netwerk gewijd aan afbeeldingen.

In de afgelopen dagen werd ook de mogelijkheid om te antwoorden en berichten te sturen naar vrienden op Instagram vrijgegeven vanaf de pc. De beroemde ‘DM’s’ (Direct Messages) waren alleen beschikbaar op de mobiele versie en de afwezigheid ervan maakte de desktopversie een beetje beperkt. In een paar dagen tijd is er een tweede nieuwe functie bijgekomen waar gebruikers erg blij van worden: vanaf de pc is het mogelijk om de live feeds te zien van de accounts die je volgt. Het lijkt misschien vreemd, maar deze functie was nog niet aanwezig, ondanks het feit dat de pc een groter scherm heeft waarmee je Instagram live feeds nog beter kunt zien.

Hoe volg je Instagram live op je pc

Het nieuws wordt gegeven door Engadget, een website gewijd aan technologie. In feite is het officiĆ«le nieuws van Instagram nog niet aangekomen en de reden lijkt vrij duidelijk te zijn: de functie is niet vrijgegeven voor alle gebruikers, maar alleen voor een kleine niche. De release zal geleidelijk gaan en u zult een paar dagen moeten wachten voordat u het op uw pc’s kunt zien.

Hoe ziet u Instagram Live op uw pc? Er zijn heel weinig verschillen met de mobiele versie: om toegang te krijgen, klik je gewoon op de cirkel in de Stories-feed en er wordt een venster geopend waarin zowel de live-uitzending als de opmerkingen van de gebruikers te zien zijn. Het grote scherm vereenvoudigt zeker de interactie met de commentaren, dankzij het feit dat ze in een aparte kolom staan en niet in overlay met de live feed.

Wanneer zal de functie beschikbaar zijn

Zoals gezegd, zal de release geleidelijk gaan en binnen een paar dagen of weken zal het de hele wereld bestrijken. Dit is zeker een extra functie die de desktop Instagram versie nog nuttiger zal maken.