Hoe verwijder je je zoekgeschiedenis op Facebook

Al je Facebook-activiteit wordt opgeslagen in je profiellogboek, dus hier is hoe je je zoekgeschiedenis verwijdert

Met de komst van sociale netwerken is het beschermen van je privacy steeds belangrijker geworden. Vooral op Facebook, het sociale platform dat we overdag het meest gebruiken. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg biedt tal van functies en diensten: van een eenvoudige virtuele ontmoetingsplaats voor verre vrienden is Facebook een steeds loggere aanwezigheid in ons leven geworden. We gebruiken het om alles te doen: schrijven naar onze vrienden, foto’s en video’s delen en zoekopdrachten uitvoeren. Elke actie die op het sociale netwerk wordt ondernomen, wordt opgeslagen in het ‘geheugen’ van je profiel, een beetje zoals de browsergeschiedenis.

Om op elk moment te kunnen nagaan wat je op Facebook hebt opgezocht, is zeker een handige functie, maar ook een probleem voor de privacy. De reden is heel eenvoudig: als een hacker of een vriend van ons bezit zou nemen van ons Facebook-profiel, zouden zij te weten komen waarnaar wij de afgelopen periode hebben gezocht. Maar dat niet alleen, ze zouden ook toegang hebben tot al onze diepste geheimen. Gelukkig biedt Facebook een heel eenvoudige tool waarmee je je zoekgeschiedenis kunt verwijderen: zo werkt het.

Hoe verwijder je je zoekgeschiedenis op Facebook

De zoekgeschiedenis van Facebook kan op elk moment door de gebruiker worden gecontroleerd: klik gewoon op het gaatje bovenaan met de tekst “Zoeken” om alles wat we in de afgelopen periode hebben opgezocht op het scherm te zien verschijnen. Als we onze privacy willen beschermen, biedt het sociale netwerk ons ook de mogelijkheid om onze zoekgeschiedenis op Facebook te wissen. De te volgen procedure is heel eenvoudig.

U meldt zich eerst aan bij uw account en klikt vervolgens op het gat bovenaan waar staat “Zoeken”. U ziet alle zoekopdrachten die u in de afgelopen periode hebt uitgevoerd, plus “Bewerken”. Door op dit item te drukken, komt u op de “Activity Log” pagina, waar alle acties die op het sociale netwerk zijn gemaakt aanwezig zijn. Bovenaan vindt u ook de vermelding “Zoekopdrachten verwijderen”: door hierop te drukken wordt een bevestigingsvenster geopend met de volgende boodschap “Uw zoekgeschiedenis helpt ons om u betere resultaten te tonen wanneer u zoekopdrachten uitvoert. Onthoud, alleen jij kunt je zoekopdrachten zien”. Door te klikken op “Delete searches”, zal uw Facebook zoekgeschiedenis worden gewist.