ZF Friedrichshafen neemt Cherry Corporation over

Duitslands op twee na grootste toeleverancier voor de automobielindustrie ZF Friedrichshafen neemt het elektronicabedrijf Cherry over. De overname moet nog worden goedgekeurd door het Kartelbureau.

Frankfurtse ZF Friedrichshafen AG neemt elektronica- en toetsenbordfabrikant Cherry over. Een woordvoerder van ZF zei dinsdag dat de partijen waren overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken. Na de overname zal Cherry worden beheerd als een onafhankelijke ZF Electronics business unit binnen de ZF Groep. Het merk Cherry, waaronder voornamelijk toetsenborden worden verkocht, zal worden gehandhaafd. “Op korte termijn verandert er hier in Auerbach niets,” zei een woordvoerster van het bedrijf. Voorlopig zal de overname geen gevolgen hebben voor de locatie en de werknemers. Het nieuws van de overname werd overal positief ontvangen. “

Tot nu toe werd het bedrijf geleid door eigenaar Peter Cherry, maar hij wilde om leeftijdsredenen met pensioen. Peter Cherry: “Deze transactie is van grote strategische waarde omdat het Cherry in staat stelt haar bestaande klantenportefeuille uit te breiden.”

De in 1953 opgerichte onderneming Cherry ontwikkelt en produceert schakelaars, sensoren, besturingselementen en elektronische modules voor de auto-industrie, onderdelen voor industriële en huishoudelijke toepassingen, en computerinvoerapparaten.

Met de overname verhuist het hoofdkantoor van de onderneming van Pleasant Prairie (Wisconsin, VS) naar Friedrichshafen. Naast Duitsland heeft Cherry nog andere productielocaties in Tsjechië, Mexico, Hongkong, China en India.

Volgens ZF had het bedrijf in 2007 een omzet van ongeveer 400 miljoen dollar met wereldwijd 3.100 werknemers, waarvan de helft in Duitsland.