Software : Corel : CorelCAD

CorelCAD

Versie
2018
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Graphics

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteuning voor DWG-, DWS-, DWF- en SHP-bestanden
  • Grote hoeveelheid 2D-tekentools en 3D-ontwerphulpmiddelen
  • Interface met tabbladen met beweegbaar gereedschap en laagvensters
  • Uitbreidbaarheid via plug-ins

CorelCAD is een CAD-toepassing (Computer-aided design) die wordt gebruikt om 2D- en 3D-technische tekeningen te maken. Het programma kan worden geïntegreerd met de cloud en mobiele apparaten voor eenvoudig delen en openen.

De CAD-toepassing ondersteunt het DWG-bestandsformaat samen met de DWS-, DWT-, DXF-, DWF-, DES- en SHP-indelingen. U kunt ook exporteren naar CDR-, DES-, STL- en PDF-indelingen en met GIS-bestanden werken om kaarten en geografische modellen te visualiseren. CorelCAD biedt functies voor het bewerken van lagen waarmee u modellen op afzonderlijke lagen kunt bewerken. Het programma biedt een verscheidenheid aan 2D- en 3D-tools voor het maken van mechanische, structurele en bouwkundige tekeningen. Enkele van de geavanceerde mogelijkheden zijn het fileren van randen van 3D-lichamen, het bekijken van 3D-modellen vanuit meerdere gezichtspunten, nauwkeurig meten met maatgereedschappen, het markeren van tekenitems met vrije hand schetsen, het bewerken en schalen van tekst en het beheren van laagstaten.

De CorelCAD-interface bevat tabbladen voor het organiseren van uw werkstroom en het snel schakelen tussen documenten. U hebt ook toegang tot uw hulpmiddelen en lagen in verplaatsbare vensters. Als CorelCAD niet de tools biedt die u nodig hebt, kunt u plug-ins voor extra functionaliteit installeren.

CorelCAD is een kwaliteitsontwerptoepassing die concurreert met Autodesk AutoCAD als een goedkoper alternatief. De applicatie wordt gebruikt door ingenieurs, architecten en projectmanagers om technische tekeningen te maken en te delen. Hoewel het niet zoveel functionaliteit biedt als AutoCAD, zoals formaatondersteuning, is CorelCAD nog steeds de moeite van het bekijken waard vanwege de meer beheersbare kosten.

Bijgewerkt: 14 december 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.dwg – AutoCAD Drawing Database File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt CorelCAD 2018

Ondersteunde bestandstypes
.DXF Drawing Exchange Format File
.DWF Design Web Format File
.DWT AutoCAD Drawing Template
.SHP Shapes File
.DGN MicroStation Design File
Extra gerelateerde bestandsindelingen