Software : MSC Software : MSC Nastran

MSC Nastran

Versie
2014
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Scientific

Software Review

Hoofdfuncties

  • Virtueel prototypen ontwerpen
  • Structurele problemen oplossen die optreden tijdens de service van een product
  • Optimaliseer de prestaties van bestaande ontwerpen

MSC Nastran is een professionele applicatie voor eindige-elementenanalyse (FEA) die wordt gebruikt om structuren te analyseren. Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor NASA in de jaren zestig, maar is sindsdien geëvolueerd en beschikbaar gesteld via MSC Software. Het programma is beschikbaar voor Windows en Linux.

Nastran biedt u een verscheidenheid aan hulpmiddelen voor het ontwerpen, testen, repareren en optimaliseren van structurele ontwerpen. U kunt virtueel prototypen in plaats van een fysiek prototype om geld te besparen, de prestaties van bestaande ontwerpen te optimaliseren en structurele problemen tijdens de service van een product op te lossen om de downtime te verminderen. De toepassing stelt u ook in staat om vermoeidheidsanalyses uit te voeren met behulp van de ingebouwde vermoeidheidstechnologieën die knikken, overmatige spanningen en schadelijke vervormingen helpen voorkomen.

Nastran biedt optimalisatie-algoritmen die het structurele optimalisatieproces automatiseren. Deze algoritmen kunnen de vorm of het profiel van structurele elementen verbeteren, optimale kraal- of stempelpatronen voor plaatwerkonderdelen bepalen, optimale laminaatlaagdikte van composietmateriaal vinden en meerdere modellen tegelijkertijd optimaliseren.

Nastran wordt voornamelijk gebruikt door lucht- en ruimtevaarttechnici om de structurele integriteit van systemen, zoals landingsgestellen, airbags en ventilatorbladen, te optimaliseren. De toepassing stelt u in staat om een verscheidenheid aan functies met relatief gemak uit te voeren, omdat het gaat om multi-core en multi-node clusters met parallelle technologieën waarmee u grote problemen snel kunt oplossen. MSC Nastran is een hoogwaardige keuze voor technici die systeemstructuuranalyse willen uitvoeren.

Bijgewerkt: 10 februari 2015

▶ Primaire bestandsextensie

.nas – Nastran Input File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt MSC Nastran 2014

Ondersteunde bestandstypes
.BDF Bulk Data Input File
.F04 Nastran Execution Summary File
.PCH Nastran Punch Output File
.OP2 Nastran Output File
.OP4 Nastran Output File
.F06 Nastran Output File
Extra gerelateerde bestandsindelingen