Software : Python Software Foundation : Python Software Foundation Python

Python Software Foundation Python

Versie
3.7
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Programming

Software Review

Hoofdfuncties

  • Wis syntaxis
  • Leesbare code
  • Rich-ondersteunde bibliotheken
  • Uitgebreide ondersteuning voor XML
  • Gegevensstructuren op hoog niveau

Python Software Foundation Python is een softwarepakket dat de programmeertaal Python gebruikt. De taal is een programmeertaal voor algemene doeleinden die is gemaakt als een opvolger van de ABC-taal in de late jaren 1980 en vroege jaren 90 door Guido van Rossum.

De Python-software maakt gebruik van de programmeertaal Python, die is ontworpen om u te helpen sneller te werken en systemen effectiever te integreren. De taal is een geïnterpreteerde objectgeoriënteerde taal met gegevensstructuren op hoog niveau, rijke ondersteuningsbibliotheken, dynamisch typen, uitgebreide ondersteuning voor .XML en internetprotocollen. Python biedt verschillende hulpmiddelen voor het werken met de programmeertaal, inclusief de Python-programmeertaal-interpreter en de IDLE geïntegreerde ontwikkelomgeving.

Python is een van de meer populaire programmeertalen in de wereld omdat deze wordt gebruikt door bedrijven en instellingen voor verschillende doeleinden, waaronder softwareontwikkeling, speciale filmeffecten, wetenschappelijke gegevensvisualisatie, verkeerscontrole en zakelijke e-commerce. Met zijn open source-licentie, duidelijke syntaxis en grote bibliotheken is Python een vriendelijke programmeertaal die handig is voor beginnende en ervaren ontwikkelaars voor het maken van toepassingen en systemen.

Bijgewerkt: 2 maart 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.py – Python Script

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Python Software Foundation Python 3.7

Ondersteunde bestandstypes
.PYC Python Compiled File
.PYO Python Optimized Code
.PYD Python Dynamic Module
.RPY Python Script
.NPY Python NumPy Array File
.WHL Python Wheel Package
Extra gerelateerde bestandsindelingen