Software : ScummVM : ScummVM

ScummVM

Versie
2
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Gaming

Software Review

Hoofdfuncties

  • Speel SCUMM-gebaseerde en selecteer niet-SCUMM-spellen
  • Selecteer het GUI-thema
  • Stel de grafische, audio- en volume-instellingen van het spel in

ScummVM is een virtuele machine die wordt gebruikt om verschillende gestrande computerspellen uit te voeren. Het is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux. De applicatie is ook geporteerd naar gameconsoles, zoals Dreamcast, GameCube, Wii en PlayStation 2.

Het programma is oorspronkelijk ontwikkeld om alleen point-and-click-avonturengames te spelen op basis van de Scriptcreatie-utilisatie voor Maniac Mansion (SCUMM) -systeem, maar de ondersteuning ervan is inmiddels uitgebreid naar niet-SCUMM-spellen. Het kan games spelen van verschillende ontwikkelaars, waaronder LucasArts, Humongous Entertainment, Coktel Vision, Revolution Software en Westwood. De applicatie werkt op dezelfde manier als een .EXE -bestand, waardoor games kunnen worden afgespeeld op platforms waarvoor het niet was bedoeld, maar waarvoor je wel de originele gamegegevensbestanden moet laden. Tijdens het spelen van de spellen heeft ScummVM een eenvoudige, aanpasbare gebruikersinterface waarmee je de grafische weergave, audio en het volume van het spel kunt instellen.

Als je op zoek bent naar een ander programma dan ScummVM om klassiek punt te spelen -en-klik-avonturenspellen, je zult hoogstwaarschijnlijk met lege handen komen. ScummVM is je beste optie om klassieke SCUMM-spellen te spelen die niet langer zijn ontwikkeld.

Bijgewerkt: 13 december 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.itk – ScummVM Game Data File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt ScummVM 2

Ondersteunde bestandstypes
.HE0 Humongous Entertainment Game Archive
.HE2 Humongous Entertainment Game Archive
.HE1 Humongous Entertainment Game Archive
Extra gerelateerde bestandsindelingen