WhatsApp voor Pc, hoe werkt het en hoe download je de applicatie

De applicatie van WhatsApp is ook beschikbaar voor de computer: hier lees je hoe het werkt en waar je het kunt downloaden

Weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat er de applicatie van WhatsApp voor PC is. We hebben het niet over programma’s ontwikkeld door bedrijven van derden, maar over de officiële app gemaakt door het WhatsApp-personeel. Het is beschikbaar voor zowel Windows als Mac, en kan direct worden gedownload van de website van de applicatie.

Na vele verzoeken van gebruikers, wilde het WhatsApp-personeel hen tevreden stellen door de applicatie voor de computer te ontwikkelen. Hoewel je WhatsApp op je computer kunt gebruiken via WhatsApp Web, hadden veel gebruikers geen toegang tot de dienst door problemen met de browser. Met WhatsApp voor PC zijn er geen dergelijke problemen. Download de app van de website, installeer hem op je computer en begin te chatten met je vrienden. De functies in WhatsApp voor pc zijn identiek aan die in de smartphone-app: je kunt spraakberichten versturen, afbeeldingen en foto’s delen en audio-opnames maken. Hier lees je hoe je WhatsApp voor PC gebruikt en downloadt.

Hoe WhatsApp voor PC werkt

Om WhatsApp voor PC te gebruiken, moet je eerst de applicatie downloaden van de officiële website van het bedrijf. De browser herkent automatisch of u een Mac of een Windows PC gebruikt en begint met het downloaden van het uitvoerbare bestand. Wanneer je WhatsApp voor pc voor het eerst start, verschijnt een QR-code op het scherm die je moet scannen met de WhatsApp-applicatie voor je smartphone om je gegevens te synchroniseren. Dit is hetzelfde proces dat je normaal zou doen met WhatsApp Web in de browser van je computer. Wanneer je deze stap hebt voltooid, wordt het programma geopend en zie je je WhatsApp-account met al je gesprekken. We kunnen berichten versturen, foto’s en video’s delen, GIF’s versturen en spraaknotities opnemen.

WhatsApp voor PC werkt alleen als je smartphone een actieve verbinding heeft, anders is het onmogelijk om berichten te ontvangen en te versturen. Deze functie beperkt je vrijheid tot op zekere hoogte, maar WhatsApp heeft dit ook gedaan voor WhatsApp Web.