Hoe Chrome-extensies installeren op Android

Om Chrome-extensies te installeren op uw toestel met Android als besturingssysteem, moet u de juiste procedure kennen: hier leest u hoe u dat doet.

Google Chrome is een zeer handige en innovatieve browser. U kunt de functies op uw smartphone echter optimaliseren door Chrome-extensies voor Android te installeren. Hoe doe je dit? Met een pc kan dit handmatig worden gedaan via de Chrome Web Store, de officiële winkel voor de browser in kwestie. Maar voor Android smartphones ligt de situatie iets anders. Een van de sterkste punten van Chrome is de mogelijkheid om zijn functies uit te breiden dankzij de vele beschikbare extensies, maar de Android-versie heeft als nadeel dat extensies niet worden ondersteund.

Dit is eigenlijk een heel specifieke keuze van Google, zodat de Chrome-browser niet te zwaar zou worden en dus traag zou worden op minder krachtige smartphones. Dit is een beperking waarvan degenen in de branche hopen dat deze in de komende jaren zal worden overwonnen, aangezien Chrome Android-extensies de mogelijkheid biedt om niet alleen de functionaliteit te verbeteren, maar deze ook te implementeren.

Hoe installeert u Chrome Android-extensies

Als u Chrome Android-extensies gaat installeren, moet u er dus rekening mee houden dat Chrome weliswaar beschikbaar is voor Android, vaak als een vooraf geïnstalleerde app, maar dat u er geen echte extensies aan kunt toevoegen. Het is echter mogelijk om gebruik te maken van het menu voor delen dat aanwezig is in Google Chrome, waar alle links naar apps die op het apparaat zijn geïnstalleerd, worden bewaard, evenals bepaalde functies die kunnen worden uitgevoerd op de website die door de browser wordt weergegeven. Een paar voorbeelden? Met apps voor sociale netwerken kunt u de link naar de pagina in Chrome delen. En u kunt een screeenshot maken van de pagina die in de browser wordt weergegeven.

Als u het menu voor delen van Chrome wilt oproepen, gaat u gewoon naar de pagina die u interesseert, klikt u op de drie puntjes die rechtsboven verschijnen en selecteert u “Delen”.

Andere manieren om extensies toe te voegen aan Chrome voor Android

Wanneer u extensies moet gebruiken die zijn ontworpen voor Chrome op Android en die u normaal gesproken op uw pc gebruikt, kunt u een alternatieve browser op uw smartphone installeren die nog steeds op Chrome is gebaseerd, maar waarmee u extensies kunt toevoegen: we hebben het over Yandex Browser. Hoe extensies toevoegen aan Chrome voor Android? Allereerst is Yandex praktisch identiek aan Chrome, omdat het is gebouwd met behulp van hetzelfde open source-project, Chromium.

Deze browser heeft extra functies die het een geweldig alternatief voor Chrome maken. Het is daarom handig om het op uw smartphone geïnstalleerd te hebben voor gebruik in geval van nood. Naast de mogelijkheid om extensies te installeren, beschikt het ook over Opera Turbo-technologie, waarmee u sneller kunt browsen en ook downloads kunt versnellen.

Hoe installeert u een Chrome-extensie voor Android met Yandex Browser

Om een Chrome-extensie voor Android te installeren, moet u verbinding maken met chrome.google.com/webstore, van waaruit u toegang krijgt tot de pagina met Chrome-extensies, waarna u moet zoeken naar de extensie die u nodig hebt voor uw Android-smartphone. Klik vervolgens op de knop in de rechterbovenhoek om te zoeken naar Chrome Android-extensies die u kunt toevoegen aan Yandex.

Om de extensie te gebruiken, moet u Yandex openen in een nieuw tabblad en klikken op de drie puntjes die naast de adresbalk verschijnen. Het menu met extensies verschijnt dan, met de optie om naar de extensies te gaan die zijn geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store.

Installeren van Chrome Android-extensies met Kiwi Browser

Een interessant alternatief voor het installeren van Chrome Android-extensies is het gebruik van Kiwi Browser: deze is ook gebaseerd op Google Chrome en heeft het voordeel dat het een moderne en zeer snelle browser is, en bovendien gemakkelijk kan worden uitgebreid. Om het te gebruiken, moet u eerst Kiwi Browser downloaden naar uw smartphone, vervolgens de woorden “chrome://extensions” in de adresbalk invoeren en de ontwikkelaarsmodus inschakelen. Vervolgens kunt u de Chrome Web Store openen in de desktopmodus (link) en de extensies installeren.

Een van de kenmerken van Kiwi is dat het volledige ondersteuning biedt voor Chrome Android-extensies. U kunt er enkele van de beste extensies mee gebruiken, zoals Tampermonkey, Adblock Plus, uBlock Origin en Keepa. Een ander voordeel van deze browser is de mogelijkheid tot aanpassing: u kunt bijvoorbeeld de adresbalk onderaan weergeven in plaats van bovenaan, waardoor deze gemakkelijker te bereiken is. Kiwi heeft ook een donkere modus waarmee u ’s avonds kunt surfen zonder dat het scherm te fel is. Tot slot heeft het het voordeel van de browsingsnelheid, die iets sneller is dan Google Chrome.

Chrome Android-extensies installeren met Firefox

Veel mensen gebruiken op hun smartphone de Firefox-browser om Chrome Android-extensies te installeren. Het enige wat u hoeft te doen is de Chrome Store te gebruiken en de Chrome Store Foxified-extensie te installeren. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u gemakkelijk al uw Chrome-extensies toevoegen aan Firefox vanuit de Chrome Web Store.