Iliad, de handige nummers voor voicemail en resterend beltegoed

Standaard op nieuwe Iliad sims zijn de “bel me terug” dienst en voicemail gratis actief, hier is hoe je ze deactiveert

Iliad is nog maar net geland in Italië en toch heeft het al veel lawaai gemaakt. Het Franse mobiele telefoonbedrijf heeft de belangstelling van veel gebruikers gewekt met zijn zeer aantrekkelijke eenheidstarief, hoewel er enkele klachten zijn geweest over storingen bij het surfen op het web en geoblocking.

Hoewel deze kleine ongelukjes niet zijn vergeten, hebben tienduizenden Italiaanse gebruikers al een Iliad SIM-kaart aangevraagd en geactiveerd, voornamelijk omdat ze werden aangetrokken door het goedkope aanbod van de Franse operator en nieuwsgierig waren om de nieuwe dienst uit te proberen. Zij hebben ontdekt dat Iliad een aantal “standaard”-diensten aanbiedt die andere exploitanten tegen betaling aanbieden. Een voorbeeld is de voicemaildienst – die ook toegankelijk is via een van de Iliad-apps die nu in Italië beschikbaar zijn – en de “bel me terug”-dienst, die je waarschuwt als je wordt gebeld terwijl je telefoon uitstaat of buiten bereik is.

Ken je de juiste nummers en codes, dan heb je ook toegang tot andere, minder geadverteerde diensten. Om bijvoorbeeld het saldo en de drempels van uw Iliad-krediet te kennen, hoeft u alleen maar te bellen, en ook om vaak voorkomende problemen op te lossen. Maar laten we in volgorde te werk gaan.

Hoe kom je achter je resterende tegoed en je Iliad-drempels

Om het gebrek aan een specifieke app goed te maken, kun je, als je wilt weten hoeveel geld je op je Iliad-sim hebt staan en wat de status van je consumptiedrempels is, contact opnemen met de dienst Verbruiksinfo op 400. Binnen enkele seconden ontvangt u een gratis sms met details over uw verkeer en het resterende tegoed.

Iliad voicemailnummer

Om berichten te beluisteren die op de voicemail van uw Iliad-nummer zijn ontvangen, kunt u de ad hoc-app gebruiken die in de Google Play Store beschikbaar is, of bellen naar 401 en de geleide procedure volgen.

Hoe neemt u contact op met de klantenservice van Iliad

Als u problemen ondervindt met uw Iliad SIM en deze snel verholpen moeten worden, kunt u contact opnemen met de technische ondersteuning op 177. Het gesprek is gratis voor gebruikers die vanaf hun Iliad-nummer bellen, terwijl u moet betalen als u het nummer van een andere vaste of mobiele operator gebruikt.

Hoe deactiveer je  “Bel me terug” en Iliad voicemail

Om deze twee gratis maar enigszins irritante extra diensten te deactiveren, hoef je alleen maar de codes voor het vergrendelen van de functie in te voeren. Op Iliad SIMs is de code om zowel voicemail als “bel me terug” te verwijderen dezelfde. Om dit te doen nemen we onze smartphone en bellen ##002# en versturen de oproep. Op dit punt zullen we de twee extra functies hebben gedeactiveerd. Wat als we ze willen reactiveren? Zo eenvoudig is het: neem de telefoon op, toets ##62*+393518995012# en bel.

Het ingraven van de codes is niet bepaald een handige methode, hoewel ze wel 100% functioneel is. Het moet echter gezegd worden dat dit een tijdelijke techniek is en Iliad heeft al aangekondigd dat er binnenkort een persoonlijk gedeelte voor het activeren of deactiveren van extra diensten aan onze online account zal worden toegevoegd.