League of Legends down today, what’s going on

Tegen 21.00 uur klagen duizenden Italiaanse League of Legends-gebruikers dat ze niet kunnen inloggen op hun persoonlijke profielen. Dit is wat er aan de hand is

Een slechte nacht voor duizenden en duizenden Italiaanse League of Legends fans. Sinds ongeveer 21.00 uur vandaag kan niemand (of bijna niemand) de beroemde MOBA, ontwikkeld door Riot Games, spelen. De servers van het spel schijnen down te zijn, en iedereen die probeert in te loggen op zijn persoonlijke profiel is “teruggestuurd”.

Volgens berichten van industrie portals eindigen pogingen om toegang te krijgen tot de servers van het spel in onderbroken sessies. Pas na enkele tientallen minuten slagen sommige spelers erin in te loggen, maar de hele gameplay lijkt te worden beïnvloed door de “entry” vertragingen. Het was een moeilijke dag voor de technici en ingenieurs van de ontwikkelaar: in de afgelopen uren waren namelijk soortgelijke problemen geconstateerd in andere delen van de wereld.

League of Legends werkt niet op 24 april, wat is er aan de hand

Lezen we de “testimonials” op industrieportals zoals Down Detector, dan hebben gebruikers allemaal te maken met dezelfde storing. Zodra zij proberen in te loggen en de spelkamers binnen te gaan, worden zij in de wacht gezet omdat de server bezet is. Iedereen, ongeacht wanneer hij inlogt, staat op de 20.000ste plaats en kan niet hoger komen. Sommige gebruikers kunnen nog steeds kamers binnengaan en spelen, maar na meer dan een half uur wachten.

Riot Games heeft nog geen verklaring afgelegd over wat er aan de hand is. Waarschijnlijk is er een storing in het kamerindelingssysteem waardoor de kamers vol zijn en duizenden en duizenden spelers wachten om binnen te komen. Als dit inderdaad het probleem is, zal het niet lang duren voor de situatie weer normaal is.