Hoe de veilingsite Bidoo werkt

Wat ooit als een rage werd beschouwd, online winkelen, is een echte gewoonte geworden om verstandig en verstandig producten te kopen, met kortingen en aanbiedingen om in de gaten te houden. Bidoo is het grootste e-commerce platform in Europa, met meer dan 1,5 miljoen gebruikers. Het is een veilingsite die leden in staat stelt luxegoederen te kopen tegen zeer betaalbare prijzen, waardoor winkelen meer ervaringsgericht en minder routineus wordt. Maar hoe werkt Bidoo precies?

Bidoo: wat is het en welke producten biedt het aan

Bidoo is een digitale centveilingsite waarmee gebruikers kunnen bieden en verhogen op een verscheidenheid aan producten. De aangeboden artikelen variëren van de nieuwste technologische apparaten zoals iRobots, iPhones, airpods, smartphones, notebooks, drones, de nieuwste generatie televisies, tot huishoudelijke apparaten, meubels en design, auto’s, videogames, maar ook high fashion accessoires, designer handtassen, horloges, enz.

Bij de vele artikelen op Bidoo vindt u ook Amazon vouchers voor verschillende bedragen, telefoontegoedbonnen, brandstofbonnen, cadeaubonnen voor supermarkten, levensmiddelen (met name heerlijke wijnen en bieren), sporttrainingssets, enzovoort. De producten zijn talrijk en veranderen regelmatig. Elke dag komen er nieuwe bij, dus het is belangrijk ze in de gaten te houden. We willen er ook op wijzen dat deze producten nieuw, origineel en gegarandeerd zijn.

Bidoo is geen “eenvoudige” online veilingsite, maar een echte evolutie van het concept, volledig geprojecteerd in het universum van de meest avant-gardistische e-commerce. Het is een platform dat gebruik maakt van gaming om de ervaring van de gebruiker bij het kiezen en kopen van producten volledig om te vormen, waardoor het stimulerend en opwindend wordt. Er is ook het element van competitie, per slot van rekening, zoals het gezegde luidt: “Het leven is leuker als je speelt”.

Hoe het Bidoo-platform werkt

Bidoo is een centveilingsite, dus het is niet opgezet als een site met veilingen waar de gebruiker met het laagste bod wint. De veilingen worden om de 5 minuten gestart, op om het even welk tijdstip, zonder specifieke tijdslimieten, en lopen van 12 uur ’s middags tot middernacht. Om middernacht worden de veilingen in de stopmodus gezet en beginnen ze de volgende dag om 12 uur opnieuw. Het startbod is altijd 1 cent, ongeacht de waarde van het product in kwestie, en elke concurrent kan slechts 1 cent per keer bieden.

Elke veiling op Bidoo heeft een specifieke tijdslimiet waarbinnen u uw bod kunt verhogen. Na elk bod begint een aftelklok die verandert naargelang de specifieke veiling, en het is gedurende deze tijd dat u de gelegenheid hebt om te bieden. Voor elke verhoging wordt het aftellen verlengd tot maximaal 60 seconden, zodat de deelnemers meer tijd hebben om hun bod uit te brengen. Aan het eind van de timer, als er geen andere bieders zijn, zegeviert de deelnemer die het laatste bod heeft uitgebracht.

Het is dus de “gelukkige” laatste bieder die de kans krijgt om het betwiste voorwerp in de veiling te kopen. Uiteindelijk is het, zoals met alle bevredigende dingen in het leven, een kwestie van “je eigen spel spelen” en weten wanneer je je inzetten moet plaatsen, terwijl je duimt dat niemand anders verhoogt. Het is de moeite waard erop te wijzen dat Bidoo net zo werkt als elke andere online centveiling, wat betekent dat je inzet niet wordt terugbetaald als je het item in kwestie niet krijgt. In tegenstelling tot traditionele veilingen, waar biedingen gratis zijn, zijn er namelijk altijd kosten verbonden aan deelname.

Is Bidoo een betrouwbare site?

Nadat u zich hebt aangemeld en door de indrukwekkende online catalogus van “Toyland” hebt gebladerd, zou u op het eerste gezicht kunnen denken hoeveel waarheid er schuilt in wat u leest. Vooral wanneer je ziet dat één persoon erin geslaagd is om het nieuwste model smartphone dat hij wil voor een schijntje te krijgen. Hoe slaagt Bidoo erin om producten tegen zulke lage prijzen te verkopen, soms tot 99% onder hun marktwaarde, en toch geld te verdienen met haar platform? Wat Bidoo bijzonder maakt is haar bedrijfsmodel, aangezien haar belangrijkste inkomsten niet afkomstig zijn van de verkoop van de aangeboden producten, zoals het geval is bij klassieke e-commerce. Het echte geld komt van de biedingen van alle deelnemers die er niet in slagen de veiling te winnen; van de advertenties van de sponsors, die hun producten vaak gratis weggeven om reclame voor zichzelf te maken; en er is geen gebrek aan succesvolle marketing en digitale strategieën, met verschillende influencers die het platform sponsoren.

Zoals je misschien al geraden hebt, werkt Bidoo een beetje als een race om het item te krijgen dat je wilt hebben, tussen sluwheid en strategie, waarbij je probeert het juiste bod uit te brengen en hoopt dat de anderen niet verhogen. Dus moet je de veilingen in de gaten houden en wordt kopen en verkopen een race tegen de klok, net als in de beste avonturen.