Tech Data en SEP tekenen distributieovereenkomst

De in München gevestigde distributeur Tech Data heeft een distributieovereenkomst getekend met de back-upspecialist SEP. Voor de fabrikant uit Holzkirchen in Opper-Beieren is dit de eerste samenwerking met een zwaargewicht in de distributie.

De back-up provider SEP breidt zijn samenwerking met de distributie uit. Het bedrijf uit Holzkirchen in Opper-Beieren heeft een distributieovereenkomst gesloten met Tech Data. De in München gevestigde broadliner biedt zijn retailpartners voortaan het volledige portfolio van de specialist voor platformonafhankelijke hybride back-ups.

SEP ontwikkelt software waarmee back-ups kunnen worden gemaakt van virtuele machines, besturingssystemen, databases en toepassingen. Volgens zijn eigen informatie onderscheidt de aanbieder zich van andere marktdeelnemers door de universele ondersteuning van complexe systeemomgevingen. De Opper-Beiers onderhouden technologische partnerschappen met verschillende fabrikanten en bieden gecertificeerde oplossingen voor producten van Citrix, Fujitsu, IBM, Microsoft, Red Hat, Suse, Univention, VMware en SAP. Het aanbod omvat ook specifieke diensten voor de bescherming van cloud-applicaties zoals Google G Suite, Office 365 en Salesforce.

Tech Data ziet een groot pluspunt voor SEP voor het Duitse kanaal in het feit dat SEP in Duitsland is gevestigd en partners dus toegang hebben tot lokale ondersteuning. Tegelijkertijd garandeert dit dat bedrijven veilige software gebruiken die voldoet aan de eisen voor gegevensbescherming, benadrukt Stefan Bichler, Director Software & Cloud bij Tech Data. Aangezien de back-upspecialist complementaire oplossingen aanbiedt aan andere fabrikantenpartners van de distributeur, verwacht de manager “talrijke voordelen voor onze verkooppartners”. Hij beschouwt de leverancier dan ook als “een uitstekende aanvulling” op het portfolio.

NextGen Technologies

Het bedrijf verkoopt zijn producten uitsluitend via het kanaal. Tot dusver heeft SEP samengewerkt met de speciale distributeurs 8Soft uit Würzburg en Inetra uit München. Nu voegt Tech Data zich voor het eerst bij het distributiezwaargewicht. Georg Moosreiner, bestuurslid en medeoprichter van SEP, spreekt van een sterke partner die “gekenmerkt wordt door een brede klantenbasis en ervaring in de B2B-omgeving”. Zijn end-to-end portfolio en zijn focus op technologieën van de volgende generatie zijn “in lijn met de strategische oriëntatie” van de fabrikant.

Het SEP-handelsprogramma omvat projectbescherming, gekwalificeerde leads alsmede specifieke training en certificering. Voor meer informatie kunnen verkooppartners contact opnemen met de Software Business Unit van Tech Data via e-mail of 089-4700-2900.