Terneuzen in de bètaversie van WhatsApp voor Android, heeft nieuwe geheime emoji ontdekt. Met de bètaversie van de app kunnen ze al worden verzonden
Nieuwe emoji komen naar de Android-app van WhatsApp: vanaf de volgende versie van de app zullen enkele nieuwe “smilies” beschikbaar zijn om te gebruiken in chats op de populairste instant messaging-dienst voor smartphones. Deze emoji kunnen al worden getest als je de nieuwste bètaversie van de WhatsApp-app gebruikt.
Tot de nieuwe emoji die binnenkort verschijnen, behoort ook de Transgender Pride-vlag (een vlag met horizontale strepen van blauw, roze en wit) en het symbool daarvan, dat is gemaakt door de al bekende mannelijke en vrouwelijke symbolen samen te voegen. Net als alle vorige emoji zijn deze gecodeerd in de Unicode-tekenstandaard en kunnen ze dus worden weergegeven op alle apparaten die deze standaard kunnen interpreteren.
Hoe gebruik je de verborgen emoji van WhatsApp
Deze nieuwe emoji zijn nog niet bruikbaar in de officiële versie van de WhatsApp-app die de meeste gebruikers momenteel gebruiken, maar je kunt ze wel bekijken en delen als je de bètaversie hebt (van zowel de app als de desktopapplicatie). Om ze uit te proberen, ga je naar het webadres van de Unicode-emojilijst, selecteer je het plaatje dat je leuk vindt, kopieer je het en plak je het in een WhatsApp-chat.
De nieuwe WhatsApp-emoji
Midden februari werd een eerste lijst van nieuwe emoji vrijgegeven, met meer dan 200 nieuwe plaatjes. Zo was er zelfs een menstruatie-emoji (een druppel rood bloed), maar ook een geeuwend gezichtje en de altijd aanwezige roze flamingo. Emoji zijn dus tegelijkertijd een echte universele taal aan het worden, waarbij steeds meer symbolen worden gebruikt om te communiceren met gebruikers over de hele wereld.
Dit is ook de reden waarom er een behoorlijke officiële procedure moet worden gevolgd voordat een emoji door Unicode kan worden goedgekeurd en wereldwijd kan worden verspreid. De eerste stap is een voorstel te doen via een onlineformulier, waarbij de Unicode-code, de gebruikelijke naam en de afbeelding worden gespecificeerd die de nieuwe emoji op de verschillende platforms moet krijgen. Het technisch comité van de Unicode bekijkt vervolgens alle voorstellen en aanvaardt sommige, terwijl andere worden afgewezen volgens strikte selectiecriteria. Periodiek worden de nieuwe goedgekeurde emoji gepubliceerd en de verschillende toepassingen die ze zullen gebruiken, worden door de ontwikkelaars bijgewerkt om de Unicode-code correct te lezen en in de goedgekeurde afbeelding om te zetten. Het totale aantal goedgekeurde emoji gepubliceerd door Unicode overschrijdt nu 1.700.